U Boru Dan rudara obeležava se svečano

Bor, 6. avgust

Autor: MC, Kolektiv

Proslava Dana rudara Srbije i Dana kompanije RTB Bor počela je jutros tradicionalnom rudarskom budilicom koja je prošla glavnim gradskim ulicama i naseljima. U Brestovačkoj Banji biće upriličen prijem za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Timočke Krajine, ali i cele Srbije. U oficijelnom delu najboljim basenskim radnicima će i ove godine biti uručena Šistekova nagrada, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije.

Obeležavanje 6. avgusta počelo je juče u Narodnoj biblioteci u Boru promocijom knjige „110 godina Basena Bor“, autora Miroslava Radulovića, a u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru organizovan je svečani ručak za zaposlene koji su stekli uslov za odlazak u penziju između dva praznika. Iz četiri zavisna preduzeća Rudarsko-topioničarskog basena Bor, u penziju je ispraćeno 138 rudara, među kojima su i 23 žene.

Proslava će se završiti večeras  spektakularnim koncertom „Parnog valjka“, u 21 h, u amfiteatru Doma kulture, uz vatromet.

Radulovic promocija knjige parni_valjakDan rudara otvaranje hotela 1

Share

Ostavite odgovor