DSS: Borska javna preduzeća su teški bolesnici

Bor, 9. avgust

DSS

Borska Javna preduzeća su u ogromnim problemima a vlast se bavi drugim ,,prioritetima“. Najveći broj javnih preduzeća u Boru su teški bolesnici koji bez subvencija iz opštinskog budžeta ne mogu funkcionisati. A i sa tim subvencijama teško funkcionišu. Šta će se tek desiti nakon rebalansa i smanjenja budžeta. Javni sektor je žrtva nedomaćinskog rukovođenja donedavne vlasti čiji glavni akteri čine okosnicu i aktuelne (prekomponovane) vlasti, doduše samo u drugim stranačkim dresovima.

Promenila se vlast ali se suštinski malo šta promenilo.

DSS je svo vreme upozoravala da je situacija u Boru alarmantna, da su promašeni prioriteti, da se preduzetništvo slabo razvija, da se malo štedi i da će sve doći na naplatu. Žalosno je što će najveći broj građana to osetiti na svojoj koži.

Podsećamo naše sugrađane da je Vlast dobila  veliko njihovo poverenje  na izborima na osnovu raznih, ispostavilo se lažnih, obećanja.

Danas je u Boru trećina ljudi nezaposlena što našu opštinu dovodi na prvo mesto po broju nezaposlenih u Borskom okrugu?!

Princip političke i svake druge odgovornosti mora biti uvek na prvom mestu za svaku koaliciju i svaku partiju.

Problemi u opštini Bor su ogromni. Građani, na žalost, nisu do kraja upoznati sa razmerama tih problema jer je većina medija pod direktnom cenzurom vlasti..

Borska Toplana je već dva meseca u neprekidnoj blokadi. Ukupan iznos blokade je preko 347 miliona dinara. I sve to na dva meseca pred grejnu sezonu.

Ponavlja se situacija iz prethodnih godina sa javnom nabavkom za ugljeve. Apelujemo na vlast u opštini i menadžment Toplane da rade  domaćinski bez favorizovanja dobavljača. Opština Bor i građani su važniji od pojedinaca i ,,spasilaca“ grejne sezone u poslednji čas!

Odlazeći Upravni odbor i menadžment Toplane sumnjivom Odlukom od 24.07.2013. godine pokušavaju da neosnovano od pojedinih pravnih lica retroaktivno pod izgovorom manjeg fakturisanja naplate izvesna novčana sredstva.

Predsednik opštine ima težak zadatak jer se mora distancirati od starog načina vladanja. Bez toga se ne može pokrenuti ništa na bolje.

Opštinski odbor DSS u Boru

Share

Ostavite odgovor