Sokobanja: Gosti preplavili „Banjicu“

Bor, Sokobanja, 12. avgust

Autor: M.C.

Specijalna zdravstvena ustanova „Banjica“ u Sokobanji“ sa svojom plažom „Župan“ podno hotela i bujnog parka sa alejama cveća kraj bistre Moravice primamila je i ovog vikenda goste iz cele Srbije, najviše Beograđane, Borane, Nišlije, Vojvođane. Hotel je pun, juče nije bilo ni jednog jedinog mesta za prenoćište. Urednost i ljubaznost osoblja, zavidna medicinska usluga, opremljenost, higijena, dobra hrana, popularne cene, privukle su i starije i mlade. Najviše je dečjih ekskurzija i penzionera , mada stižu i radnici na rekreaciju.

-Došao nam je jedan autobus borskih rudara. Smešteni su u najbolje sobe, priredili smo im, kao i ostalima, mali koktel i prijem. Oni su nas posebno obradovali. Kada smo sklapali aranžman, otišli smo u Borski rudnik i na licu mesta, 700 metara pod zemljom videli u kojim uslovima rade i kako je to zaista hleb sa sedam kora. Uvek će biti dragi gosti i prijatelji naše kuće. Shvatili smo i uverili se koliko se odriču i koliko je važno da sačuvaju zdravlje i da predahnu od napornog posla-rekla nam je Julka Zelenković, zadužena za organizaciju i prijem gostiju.

U subotu popodne snimili smo borske rudare i ostale goste Banjice u ovom objektu, ali i u hotelskom parku i na neizbežnoj plaži „Župan“, usidrenoj podno starog „banjičkog“ zdanja. „Župan“ je jedinstveno mestašce na obali Moravice sa svojim virovima i bistrom kao suza vodom koja izvire iz kamenih naslaga uz reku. Ispod plaže mirno teče Moravica čijim plićacima krstare pastrmke i klenovi  dostupni svakom pogledu. Ribolov je ovde zabranjen, retki primerci mogu samo da se gledaju. A šta lepše od tog užitka, i za strasne ribolovce…

Sokobanja 4 Sokobanja 2 Sokobanja 3 Sokobanja 5 Sokobanja 6 Sokobanja 1 Sokobanja 7 Sokobanja 8

Share

Ostavite odgovor