);
Breaking News

Obnavlja se Srpska kuća na Krfu

Bor, 15. avgust

Grad Beograd obezbedio pare za našu svetinju u Grčkoj

Autor: B.Filipović

Djilassrpska kuca

Neće samo uništena kuća Gavrila Principa  (spalili je ustaški zlikovci 1995. ) u Obljaju kod Bosanskog Grahova, kako je najavljeno, biti iznova napravljena, jer ostao je jedino kameni temelj, nego će i Srpska kuća na Krfu uskoro biti kompletno obnovljena. Biće to vredni poduhvati u stogodišnjici od početka Prvog svetskog rata koji će iduiće, 2014. godine  biti obeležiti u celom svetu.

-Istorija srpskog naroda je za svako poštovanje, prvenstveno Balkanski i Prvi svetski, otadžbinski rat. Grad Beograd obezbedio je pare za obnovu Srpske kuće na Krfu, jedinstvenog muzeja izvan Srbije koji i danas podseća na razdoblje od 1916-1918. godine. Razgovarao sam sa ministrom kulture o tome, ali on je već bio pred smenom, tako da se čeka novi ministar kako bi se dogovorili o celom poslu- rekao nam je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.

Srpska kuća je zdanje na najlepšem mestu i poklon je grada Krfa našoj državi. Ona je  prepuna odlikovanja, ratnih zastava, fotosa, dokumenata, predmeta iz tog vremena kada je 10.000 Krfljana dočekalo 150.000 srpske vojske i naroda. Srpski, ali i ostali turisti iz sveta rado posećuju Srpsku kuću.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama