Bor: Prodavali bakar za milione, a tvrdili da su socijalni slučajevi

Izvor: Blic

Kriminalistička policija iz Bora podnela je prijave protiv osumnjičenih da su ukradeni bakar prodali za 42 miliona dinara, a predstavljali su se kao socijalni slučajevi, piše novi broj lista RTB Bor “Kolektiv”.

– Vrednost otpadnog metala prodatog od aprila do avgusta – a osnovano se sumnja da je 95 odsto „robe“ poreklom iz nekog od mnogobrojnih pogona RTB-a Bor, iznosi 42 miliona dinara. Među osobama koje su obuhvaćene krivičnim prijavama ima i onih koji su u tom periodu prodali sekundarne sirovine vrednosti do dva miliona dinara, a istovremeno su zvanično registrovani kao korisnici socijalne pomoći i usluga narodne kuhinje – piše list.

Po saznanjima “Kolektiva”, lopovi zameću tragove tako što otkupljivačima daju dokumenta starih i bolesnih komšija, a otkupljivači im izdaju otkupni list i plaćaju robu bez provere podataka.

Prijavama su obuhvaćeni samo oni koji su prodali otpadni metal vrednosti veće od 300.000 dinara jer je stav pravosudnih organa da ne gone zbog vrednosti manje od te.

RTB Bor je ranije pozvao vlasti Srbije da zaustave ilegalnu preprodaju metala koja sve više uzima maha, dok lopovi ne biraju sredstva da dođu do sirovine.

Samo ove godine dvojica pripadnika obezbeđenja su teško povređena u pokušaju da osujete krađu.

 

Share

Ostavite odgovor