„DOSTA“ I U BORU, U ČETVRTAK, ISPRED DOMA KULTURE

Bor, 16. septembar 

Sindikat UGS NEZAVISNOST obaveštava građane Bora, da je cilj nastavka kampanje „DOSTA“ skretanje pažnje najširoj javnosti na nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana Srbije, nemogućnost ostvarivanja osnovnog ustavnog prava – prava na rad, kao i kršenje prava iz rada i po osnovu rada zaposlenih (neisplata zarada, neuplaćivanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje…), te promocija aktivnosti UGS NEZAVISNOST na stvaranju uslova za dostojanstven rad koji je predpostavka za minimalnu egzistenciju zaposlenog i članova njegove porodice. Takođe, ova kampanja ima za cilj nedonošenje već najavljenih izmena i dopuna Zakona o radu i Zakona o štrajku.
U prvoj fazi kampanje održani su skupovi u Regionalnim centrima (Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Niš), a u drugoj fazi nastavlja se održavanje skupova i u ostalim gradovima Srbije. Shodno tome, UGS NEZAVISNOST organizuje skup u Boru 19.09.2013. godine (četvrtak) od 13 do 17 časova na platou DOMA KULTURE.
Program:Podela propagandnog materijala – flajera i lifleta; razgovor sa zainteresovanim građanima i stručni saveti za ostvarivanje prava iz rada.

Regionalni centar Bor,
GS IER NEZAVISNOST,
Regionalni koordinator,
Gordana Rančić, dipl.ecc

Share

Ostavite odgovor