);

URSOVCI, OPET, POTISKUJU NAPREDNJAKE U BORU I TIMOČKOJ KRAJINI

Bor, 16. septembar

To što je Zaječar uspeo da zaustavi devetogodišnju kneževsku vladavinu i moćničko ponašanje ( ni reč bahato nije na odmet) Boška Ničića, neće puno značiti ukoliko se najhitnije ne reše političke zavrzlame oko naprednjaka u ostalim timočkim opštinama, ponajpre u Boru i Knjaževcu.

Zajecar-izbori-41

Naprednjaci su, zajedno sa socijalistima, sprečili opasno, još jedno, nadiranje “žutih” u Majdanpeku. U Kladovu i Sokobanji to ide teže, mada tamo socijalisti drže kakvu-takvu kontrolu. U malenom Boljevcu ursovci se parve nevešti iako svi znaju da su iznikli iz Dinkićeve opcije. Današnja propala sednica SO Bor nije propala samo zato što nema pukog kvoruma. Prvi put je odložena zbog navodnog najavljenog nedolaska nekih odbornika, ali danas se dogodila providna igra novokomponovanog SNS ili presvučenog URS-a. Svi su znali čim su u sali opazili odbornika URS-SNS Blagoja Spaskovskog da će se nešto neobično dogoviti i da već kvalitetno pripremljena sednica neće biti održana.

On je po ko zna koji put uspeo da napravi nezvanični dar-mar, jer niko drugi nije mogao da stvori takvu atmosferu u kojoj se jedino on i stidljivo najavljeni i navodni novi poverenik naprednjaka Aleksandar Jakšić ( poznati G-17 usrovac) mogu da snađu. Zato se neki konstruktivni odbornici nisu ni pojavili u zakazano vreme. Sednica je odložena po drugi pu i to pred ursovim TV kamerama !

Nekako danas se stidljivo pročulo i da će u Knjaževcu prepisati borsku genijalnu političku tvorevinu i ceo rukovodeći URS preko noći prebaciti u SNS, kako bi isti velikani, sada i tamo u liku Milana Đokića, ostali na vlasti. Čudo neviđeno u našem političkom životu. Ko je to smislio, neka mu bude alal, ali da je dobro – nije.

U vrhu SNS nisu toliki domišljanti (čitaj: izborni prevaranti!), to je opet, veruje se, delo iz Bora i od odborničkog sveznajućeg i neprikosnovenog direktora ugledne kompanije. Kome bi drugom moglo tako nešto da padne na um?

Umesto šireg komentara i zaključka, dosita “leži” zanimljiva informacija: na nedavnim izborima za Savet najveće Mesne zajednice u gradu Boru, “Mladost”, od 11 kandidata SNS (ukupno 33) nije izabran – NI JEDAN. Zašto? Neka se pitaju u toj vladajućoj partiji i neka i dalje tolerištu preletače i one sa kojima su dojuče vodili ljute političke bitke kako bi svima nama bilo bolje i lakše. Nema tog cilja i opravdanja za takve poteze pa makar bili i s podlogom koja je nama običnim smrticima aposlutno nepoznata. A kleli smo se u transparentnost, bar u ovim i ovolikim okivirima.

Da li je to korak napred, ili nazad, ….. pitranje nije teško. Naprotiv!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !