);

Klime, javi se, sad je najvažnije. Nestaće i andoli!

Bor, 18. septembar, Piše Živko Milinković

BORSKA politička scena , što leto odmiče, postaje sve vrelija. Do petka, dok  u grad bakra ne dođu šefovi SNS – bar tako nešto se očekuje – i razreše ursovske gordijeve i ostale čvorove na čelu sa glavnim zamešatelejm Blagojem Spaskovskim ( bio je i nezvanični šef Izbornog štaba Borisu Tadiću ), politička istina će da zaplamti, moguće je i da gori. Danas je volšebno nestao sajt KLIME BOR, ukoliko on slučajno nije pogrešio i „skinuo“ sam sebe sa više hiljada verih čitanja, onda je garantovano – HAKOVAN. Ekipa koja to radi nije daleko od generalne direkcije RTB Bor? Klime Bor je poslednja dva-tri dana, otkako opštinski parlemanet nikako da sakupi kvorum, saopštio – u svom stilu- izuzetno bitne informacije. Po imenu i prezimenu obelodanio je nekakvu veštačku tvorevinu od Kadrovske komisije SNS, čak je potanko objansio da Blagoje i njegovi puletni sa demokratskim  dr G. Golubovićem i nisu članovi SNS , jer da bi  dobili status moraju najpre da prođu osnovnu partijsku ćeliju, mesnu organizaciju gde žive ili rade, ali to očigledno nije učinjeno.

klimeKLIME je otovoreno i kako nalaže istina podsetio da je B. Spaskovski obišao opštinske organizacije SNS u Borskom okrugu predstavljajući se Vučićevim poverenikom , ali bez dokumenta da to zista i jeste. Takav pokušaj nekada ozbiljnog politčkog lidera i privrednika  krajnje je neodgovoran i dovodi u pitanje i Vučićev autoritet. Samo ovi detalji dovoljno opominju na uzbunu i ukazuju da Klime Bitkovski, direktor ZOOvrta u Boru i odlični poznavalac lika i dela Blagojevog, i jedan od prvih borskih naprednjaka, nije obična pričalica bez debelog pokrića. On već duže vreme predano i provereno ukazuje na mnoge probleme i nedoličnosti pojedinaca u vrhu privredne i ursovsko-naprednjačke (?) vlasti u Boru. Klime to čini s puno entuizijazma i vere u boljitak, nikome ne misleći loše, niti pošto-poto želi da bilo kome naudi iz ličnih razloga, što se nemalom broju drugih likova i moćnika, s pravom, može prepisati.

UKOLIKO je KLIME BOR hakovan, nema ga, ne vidi se, onda je to greh prema to malo svetla u medijskom tunelu koji s prvim  gustim mrakom i svom težinom naleže, ne samo na bakarno- ursovsaki Bor. Takav pokušaj je i sramno delo onih koji su za te i slične rabote dobro plaćeni, zna se i od koga i s čijim parama. Neće im taj kukavički zamah pomoći da se vrhu SNS-a pokažu u lažnom, lepršavom svetlu i udvore, po ko zna koji put, liderima vladajućih stranaka istovremeno  obmanjujući i praveći ih pred NARODOM neobaveštenim i nedozrelim za državne poslove. Ovog puta, uvereni su svi pravdoljubivi, neće im proći taj marketing koji pokušava i Dačićevu posetu Americi da zloupotrebi grozničavim najavama  ogromnih, već  istraženih, rezervi  bakra i zlata koje će vaskrsnuti celu Srbiju. Kao da je otvaranje rudnika mačji kašalj i kao da neko ima toliko para da bez detaljnih analiza krene u avanturu vezanu za stotine miliona evra i dolara.

Rgotina-SNS-17-1

URSOVSKA, valjda i naprednjačka politčka sila borska, na čelu sa, po Kilemtu Bor, NEBESKIM ČOVEKOM, pretrpela je možda i najveći poraz minulih, letnjih i varljivih dana kada So dva puta nije imala kvorum. Šta ako se ta igra ponovi i u ponedeljak, ode Bor u prinudnu upravu i prevremene ( mada su i prošli izbori bili vanredni) IZBORE, gde SNS sa Spaskovskima, Jakšićima, Milikićima, Adamovićima, Perišićima, Miljkovićima i zmajevima nema šansi na još jednu pobedu. Otkriven je kao mlada prve bračne noći, još i čednije. Njegovo slatkasto vreme sa feniks pticama i staračikm nedovršenim domovima ubrzano prolazi, i hvala Svevišnjem, ako tako jeste a JESTE.

Ponestalo je u RTB para i kreditnih zaduženja s overom državnih pečata, nema ni ćoškova za popune nezaposlenih političkih, uglavnom, ursovskih nazovimo kadrova, moraće se najhitnije – to je stav EU – u završetak restruktuiranja. Pa to je sinoć najavio i novi mimnsuitar privrede Saša Radulović. Kome, tom ministru, dakako, i KLIME BOR veruje. Drugačije , krajnje je vreme, i ne može da bude.

KLIME, ne mari, ne sekiraj se, nikome –eto još jedne od onih tvojih mudrosti – nije gorela do zore, niti je bilo ko večit, ni nedodirljiv. Ne daj Bože da krene sindrom „Kolubare“ i žestokog preispitivanja njihovog ogormnog učinka u lažnoj dobrobiti RTB Bor i Srbije. E, tu, i tad, ni njima, ni nama, ni Srbiji, neće biti lako da odbole rane pregoleme, teško, teško izlečive. Doveli su nas, svedok je i današnje hakovanje, do ivice svakojakog ambisa. Vučić Alkesandar valjda je uvideo da su upravo oni ta opasna bolest kaja razjeda celo društvo, oni, isti ti bezkičmenjaci i uništitelji, oni , koji, uprkos morima gluposti i promašaja, opet, ne stideći se, nude, majko božja, svoja najnovija spasonosna rešenja. NUDE jedino što im je preostalo – ANDOLE. Vučiću, brate i junače, Srbine i Čoveče, iastina je živa, nije ti lako. I zato diži ruke od NJIH, jer sa njima takvima, i još sumornijima, nećemo, za nadolazeća lečenja, imati – ni andola!

 

Оставите одговор