);

Korupcija je i ćutanje protiv samog sebe

Bor, 30. septembar

Kako nas je danas, 30. septembra, obavestio Dragan Jankucić iz Uprave sindikata nezavisnost, u Beogradu je, 27. septembra, u organizaciji Ujedinjenih granskih sndikata NEZAVISNOST, održan protest zbog odbrane ugroženih prava radnika koja će se novim predlozima i izmenama Zakona o radu još više pogoršati.

n.sindikat TIR

I pored toga što kompanija RTB Bor ide uzlaznom putanjom i jedna je od retkih koja ima stabilne i relativno dobre zarade, sndikat NEZAVISNOST RTB-a je sa svojim članovima protestvovao u Beogradu kako bi uticao na loše predloge i izmene Zakona o radu koji nanosi štetu svim radnicima u Srbiji i koji će direktno pogoditi preko 5.000 zaposlenih u RTB-u Bor.Cilj protesta je da svima kažemo DOSTA ugrožavanja radničkih prava, DOSTA nezaposlenosti, DOSTA propadanju privrede, DOSTA bahatim poslodavcima, DOSTA lažima i prevarama.

Predsednik UGS-a, Branislav Čanak je povodom novog Zakona o radu rekao: ,,Da će ovaj zakon ići na štetu već oštećenih i obespravljenih radnika.Dvadeset godina skidaju kožu sa leđa ovom narodu, a sad su našli još jedno „skidanje kože“. Ne može Srbija u Evropu ovako ojađena sa ovako unesrećenim radnicima, i sa ovakvim stepenom nezaposlenosti i mladima koji posle završenih škola diplome mogu da okače o klin, jer nema posla. Ima jedna korupcija o kojoj se ne govori, a to je kad čovek korumpira sam sebe i pristane na ćutanje.
Učesnici ovog skupa su prevazišli sopstvene strahove . Preko šest hiljada učesnika je reklo DOSTA.

javna rasprava 30.09.

Оставите одговор