);

Legat u Pirotu borskog skulptora Milorada Antića dobija stalni prostor

Bor, Pirot, 2. oktobar

Autor: B.F.

Poznati  borski i srpski skulptor Milorad Antić Pirke potpisao je, pre neki dan, dva ugovora o legatima u muzejima Bora i Pirota. U pirotskom muzeju “Ponišavlja” , gde je Antić nedavno imao dve izložbe nazvane “Portreti života”, preuređuje se prostorija u kojoj će, u sastavu Muzeja, biti stalni prostor i depo za 50 skulptura u drvetu, bronzi i kamenu ovog umetnika, rodom iz pirotskog kraja.

-Prilikom otvaranja izložbe u Pirotu imao sam i promociju moje monografije “Portreti života” kada sam, 6. avgusta, potpisao i ugovor o legatu. Istovremeno, u Dolini mira, na Borskom jezeru, pre osam godina otvorio sam stalnu izložbenu postavku skulptura u drvetu koju godišnje poseti više stotina ljudi iz cele Srbije i inostranstva. To je i jedini kulturni kutak na jezeru koji je najposećeniji leti kad je i najviše gostiju i turista u ovom kraju – kaže Milorad Antić koji je, 18.maja, u “Noći muzeja”,  imao i izložbu “portreti života” u Požarevcu.

Antić je ove godine , izložbama na Borskom jezeru, Pirotu i Požarevcu i promocijom izuzetno vredne monografije “Portreti života” obeležio pola veka stvaralaštva. Godine 1963. Antić je imao prvu izložbu skulptura u gipsu u foajeu pirotskog Narodnog pozorišta.

Pirke Pirot muzej 5 Pirke Pirot muzej 1 Pirke Pirot muzej 2 Pirke Pirot muzej 3 Pirke Pirot muzej 4

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !