);

Đokić i SNS!

Bor, Knjaževac, Zaječar, 4. oktobar

Članak objavljen u novom broju Knjaževačkih novina 30. septembra u izdanju Medija centra Bor

Djokic

Da bi danas i knjaževački vladajući URS, na kormilu sa Milanom Đokićem, predsednikom Opštine, po ugledu na borski Opštinski odbor (gotovo ceo na čelu sa Blagojem Spaskovskim, odbornikom i direktorom RTB Bor), preko noći prešao u naprednjake, ne treba, izgleda, mnogo muka i prečica. Štaviše, takav scenario sasvim je moguć. Taj preletački izum nije delo ni borskih “plivača” ni knjaževačkih G-17 igrača, oprobano je koristan za one koji bi što duže da ostanu u vlasti bez obzira koliko to zaslužuju i koliko su sposobni. Pojavljivanje Milana Đokića na zaječarskoj TV Best  čiji je prvi čovek Saša Mirković, član Glavnog odbora SNS i predsednik SO Zaječar (hvalisanje o novim šalterima i službama na jednom mestu u opštinskoj zgradi) nije neočekivano, ali je simptomatično. Možda se Dinkićeva desna ruka do pola, Milan Đokić uplašio Mirkovićevog političkog uzeleta i prekomponovanja vlasti u mnogim srpskim opštinama ili je – aposlutno je moguća misija – njegova taktika “smirivanja lopte” nakon najave da Minićevo može, kao što je i bilo 1966. godine, da postane opština i to u sastavu Grada Zaječara. To što su Đokićevi digli ruke od zasada seoskih mesnih zajednica, prvenstveno Minićeva (ni kapelu u groblju Opština neće da finansira) i okrenuli se prečim, gradskim poslovima, nije ništa novo, mada može opasno da zasmeta u eventualnom referendumu o izlasku Minićeva i okoline iz sastava knjaževačke opštine. Nije ni malo naivno ni saopštenje SPS o tome kako vlast, URS plus DS, bahato troši narodne novce. Nije nezapažen ni intervju u “Knjaževačkim” kontraverznog Miroljuba Prvulovića, predsednika SPO, o mnogim malverzacijama i kriminalnim radnjama u tom kraju (tiraž dva puta doštampavan), niti je celakupna politička atmosfera zdrava i prava.

Dr Zorana Mihajlović, ministarka energetike i potpredsednik SNS-a, odličan poznavalac dešavanja u Timočkoj krajini, na Kopernikus 3 TV, u nedelju, posle 10,30 sati, lepo je rekla: – Večiti preletači , najpre oni koji sada doleću u SNS, jesu iskusni i potrebni u opštinama , preduzećima i državnim ustanovama, ali ima i onih koji bi se kod nas sklonili kako ne bi odgovarali za minuli rad… Oni će, ako ne brzo, kad-tad morati da se pokažu i odgovaraju ukoliko su činili nedela. Svako može da se učlani, a da li će napredovati, to je drugo pitanje.

Ukoliko je ministarka, bar malčice pomislila na Bor i dojučerašnjeg ursovca Spaskovskog, onda je razumemo. Na Milana Đokića sigurno nije ni pomislila, ali neće ni dopustiti da prekopira “Borski slučaj” i preselili se, kad mu se prohte, u naprednjačko dvorište. Za njega tamo kakav je garantovno nema mesta. Isto kao i za Spaskovaskog i to, još bolje zna i ume da vidi, i Saša Mirković, pa i Aleksandar Vučić. Nisu oni takvi kakvi jesu nepoznati ni široj javnosti a kamo li političkom vrhu. I to im ne odgovara ma koliko se pravili moćnim i nedodiljivim. U Boru su počela hapšenja, u tom gradu policija ima pune ruke posla istražujući graditeljske poduhvate ursovske vlasti. Tek će se čuti kako su bili neprikosnoveni i bahati, netransparetni i osioni, nedomaćini i manipulanti. Knjaževac i Đokić, profesor fiskulture, Milan, bivši Dinkićev državni sekretar, imaće , ubeđeni smo, vremena i prilike da se dokaže u činjenjenu i nečinjenju. Narod od Đokića i njegovih partijskih i ostalih pulena tako nešto oberučke očekuje. Mislili oni šta god hoće, o sebi najbolje, svakako, nisu omiljeni, niti im u propagandi ulepšavanja stvarnosti mogu pomoći TV celog sveta. Poseduju, uostalom, bogato iskustvo Nićić Borsko- Braćevački Boška, pa, kad se bolje razmisli, i Mlađana Dinkića.

Nije na odmet spomenuti i ne tako davni komentar u ovim novinama naslovljen “Neka se spreme Dinkić, Djilas, Djokić”. Milan, profesor fiskulture, Đokić, lokalni uspešni suveren demokratskog ursa, čeka jesenje kiše i izmaglice kada se politički padovi manje vide. I, moguće je, i manje bole.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !