);

DS: Bor u rukama političkih „preletača“

Bor, 4. oktobar

Saopštenje za medije

DS Darko Mihajlovic

Poštovani sugrađani,

U poslednjih nekoliko meseci glavno političko bogatstvo je imati tačnu informaciju koje političke opcije u Skupštini opštine Bor postoje i koliko koja broji odbornika. Na žalost, ni danas, 10 dana nakon sednice SO Bor to nije jasno.

Podsećanja radi, navešćemo koliko je odbornika i iz kojih stranaka „preletelo“ odnoseći svoje mandate od lokalnih izbora u Boru 2010.godine:

Demokratska stranka  – 5 odbornika

Ujedinjeni regioni Srbije  – 4 odbornika

Srpska napredna stranka – 2

Socijal-demokratska partija Srbije – 2

Socijalistička partija Srbije – 2

Vlaška demokratska stranka Srbije – 1

Sabiranjem broja odbornika koji su svoje mandate odneli iz stranaka na čijim listama su ih dobili dolazimo do gotovo polovine ukupnog broja odbornika u Skupštine opštine Bor, tj. do ogromne cifre od 16 odbornika.

Poštujući pravo svakog ko se bavi politikom da promeni svoje mišljenje i političke stavove, ipak, smatramo da je obaveza prema glasačima koji su svoj glas dali izvornim političkim opcijama a ne njima lično ogromna.

Činjenica da je velika većina od ovih 16 odbornika promenila svoje političko ubeđenje iz ličnih interesa nameće zabrinjavajući zaključak da je Opština Bor u rukama interesne grupacije.

Otkazivanje sednica Skupštine opštine Bor, povlačenje tačaka sa dnevnog reda, nestabilan kvorum za rad, nepoznati sastavi odborničkih grupa ukazuju da je stanje u Skupštini opštine Bor alarmantno, a sve zahvaljujući interesnom funkcionisanju većine.

Zaključak koji pre svega kao građani treba da izvučemo je da opcijama koje predstavljaju ljudi koji su promenili svoje dresove, ne smemo dati glas ukoliko želimo da prevaziđemo ionako složenu situaciju u Opštini Bor.

S poštovanjem,

Demokratska stranka OO Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !