);

DSS Bor: Direktori neodgovorni, ceh plaćaju građani

Bor, 4. oktobar

Saopštenje za javnost sa današnje konferencije za medije Opštinskog odbora DSS Bor

DSS

Zbog neozbiljnog i nedomaćinskog poslovanja pojedinih javnih preduzeća građani Bora su postali njihovi taoci.

Podsećamo naše sugrađane da je Demokratska stranka Srbije u više navrata naglašavala da je ceo javni sektor težak bolesnik i da će, na žalost,  zbog toga ceh platiti građani.

Zbog lošeg rada menadžmenta J.K.P. Toplana, kao i ranijih godina, opet nespremno dočekuje grejnu sezonu. Verovatno su očekivali da će hladno vreme stići u decembru?! Ugalj po pravilu obezbeđuju pred samu grejnu sezonu. Direktor mora odgovoriti zašto? Gde je tu odgovornost? Direktor je obećao tople probe u septembru, a sa njima se krenulo tek u oktobru i to samo u pojedinim delovima grada. Obećao je da će se u slučaju hladnih dana  momentalno krenuti sa grejanjem. A na lageru umesto više hiljada Toplana ima stotinak tona uglja?!

Građani će imati uvećane račune za električnu energiju, jer se planirano-neplanirano moraju nekako grejati, iako Toplani grejanje plaćaju tokom cele godine.

Možda treba Toplanu prevesti u Javnu ustanovu, jer se za njen rad izdvaja 40% subvencija iz opštinskog budžeta, odnosno oko 200 miliona dinara.

Sva javna preduzeća u gradu su u problemu. Vlast je odgovorna, jer  je tvrdila da je funkcionisanje istih podignuto na viši stepen. A istina je da je stanje teško, da  i J.P. Za stambene usluge ,,Bor“ beleži milionske gubitke, iako je pre samo nekoliko meseci odbornicima i građanima predočeno da posluje sa dobitkom. Zašto? Ko je kriv za to? Zna se. Imajući u vidu da će ono biti menični garant Toplani za nabavku uglja mora se maksimalno odgovorno raditi.

Princip političke i svake druge odgovornosti mora biti uvek na prvom mestu za svaku koaliciju i svaku partiju.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !