);

Uhapšen povratnik za krađu bakra

Bor, 4. oktobar

Saopštenje PU Bor

Borska policija, operativnim postupanjem je došla do saznanja da je R. A. (1966.) iz Bora, upravljajući PV ( tzv. «kombi» ), prevozio veću količinu sekundarnih sirovina za koje se pretpostavljalo da predstavljaju predmete krivičnih dela.

Nakon izvršenog pregleda vozila, utvrđeno je da se u istom nalazilo oko 420 kilograma sekundarnih sirovina, koje su od R. A. oduzete i o čemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Boru, u cilju preduzimanja daljih mera i radnji iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici Policijske uprave Bor su samo tokom septembra tekuće godine, podneli 11 krivičnih prijava protiv lica koja se bave nelegalnom trgovinom i prometom sekundarnih sirovina, čija je ukupna vrednost 11.000.000,00 dinara.

Konstantne aktivnosti borske policije sprovode se od aprila ove godine i rezultirale su podnošenjem 53 krivične prijave, a vrednost nelegalnog prometa sekundarnih sirovina je preko 53.000.000,00 dinara.

Protiv R.A. su u prethodnom periodu već podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu vezane za nelegalnu trgovinu i promet sekundarnim sirovinama.

Obzirom na zastupljenu problematiku na teritoriji koju bezbednosno pokriva PU Bor, nastaviće se postupanje vezano za ovu oblast kriminaliteta.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !