);
Breaking News

TIR Bor: Radnici, pazite da vas poslodavac ne prevari ?

Reprezentativni sindikati u TIR-u, Samostalni sindikat Topionice, sindikat Nezavisnost i Samostalni sindikat TIR-a ovih dana upućuju primedbe na ponuđeni Predlog ugovora o uređivanju međusobnih prava, obaveza i odgovornosdti u Topionici i rafinaciji bakra Bor (TIR).

-Radnici bi trebalo da znaju. da je ovo usaglašeni tekst sva tri sindikata sa poslodavcem, koji ćemo, nakon usaglašavanja, objaviti na oglasnim tablama. Sve što poslodavac ponudi a da prethodno nije usaglašeno, bilo bi nepovoljno po radnike, jer bi se, upravo tako, potpisalo nešto što bi omogućilo poslodavcu da lakše da otkaz ugovora o radu ili da ne ispoštuje ono što sada pripada po Kolektivnom ugovru TIR-a.

Međutim, potpisivanje Ugovora o radu je obavezno po Zakonu o radu i KU TIR-a, član161. tačka 32 – naglašava Dragan Jankucić, predsednik Odbora sindikata Nezavisnost TIR-a, podsećajući da je cilj ove informacije zaštita prava i upoznavanje sa trenutnim naporima sindikata i namerama poslodavca. Istovrmeno, na ovaj način utičemo na poslodavca da prihvati primedbe sindikata na ponuđeni ugovor. Posebno napominjemo da sva tri sindikata čine sve da Ugovor o uređivanju međusobnih prava i obaveza i odgovornosti bude što bolji za sve zaposlene u TIR-u.

tis.sindikat logotip

 

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !