);

Borski osnovci svečano obelezili Dečju nedelju

Bor, 15. oktobar

Autor:  Snežana Savićević

Učiteljsko društvo Bora i ove godine svečano je obeležilo tradicionalne dane Dečje nedelje. Prigodnim programom ,,Hajde svete, budi dete’’, borski  osnovci nižeškolskog uzrasta još jednom su podsetili odrasle na prava ,položaj i potrebe dece u svojim porodicama,društvu i sredini u kojoj žive i odrastaju. Predsednik Učiteljskog društva Radmila  Petković pozdravila je sve borske đake i poželela  im  srećno i ljubavlju ispunjeno detinjstvo.

Detinjstvo je  najlepši i najradosniji deo čovekovog životnog puta.Kaže se da su deca iskre života a radost,igra i zabava imperativ  detinjstva . Svojim kreativnim ostvarenjima-plesom,igrom i glumom, borski đaci zajedno sa svojim mentorima pokazali su da je svestranost ,kreativnost i stvaralački duh ideja vodilja  vaspitno-obrazovnog rada u našim školama.

Naši osnovci  pozivaju svu decu sveta na smeh i igranje. Poručuju da mir među decom briše granice država. Žele da ljubav,prijateljstvo i mir vladaju na- šom planetom. Podsećaju odrasle da polože oružje ,da boja kože, ni vera nisu prepreka drugarstvu ,ljubavi  ihumanosti među ljudima.

Ove godine Dečja nedelja posebnu pažnju posvećuje doprinosu stvaranja  pozitivne klime za rađanje i pružanju podrške razvoja modela odgovornog rodi-teljstva . Program aktivnosti obeležavanja Dečje nedelje  bio je posvećen i rodi-teljstvu:,,Slušajte mama i tata,hoću sestru ili brata!’’

Po rečima potpredsednika društva Snežane Savićević-biti ucitelj  je pleme-nit i odgovoran posao, jer deca su budućnost svakog društva. Kažu da su škole riznice znanja,ali i riznice druženja i stvaranja. Rad sa decom nižeškolskog uzrasta u velikoj meri predodređuje budućnost svakog čoveka. Učitelji borske opštine po-kazali su još jednom da timski rad ,visok nivo stručnosti i topline krasi naše škole.   Učitelj jeste značajna ličnost u odrastanju svakog deteta.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !