);
Breaking News

Bor: Otvorena 45. Međunarodna konferencija o rudarstvu i metalurgiji

Bor, 17. oktobar

Autor: M.C.

U organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru u saradnji sa Institutom za rudarstvo i metalurgiju danas je, u hotelu “Jezero“, u Boru, počela trodnevna, tradicionalna 45. Međunarodna konferencija o rudarstvu i metalurgiji uz više stotina učesnika sa svih kontinenata. Biće predstavljeno više od 200 radova i održano10 plenarnih predavanja iz oblasti rudarstva, metalurgije, geologije, ekologije, tehnologije i drugih srodnih disciplina. Svi radovi će biti štampani u stručnom časopisu koji spada među najznačajnije na svetu.

Konferenciju je otvorio Milan Antonijević, dekan Tehničkog fakulteta Bor. Učesnike su pozdravili Saša Vukadinović, predsednik opštine Bor, Ana Kostov, pomoćnik direktora u Institutu za rudarstvu i metalurgiju i Dimča Jenić, direktor razvoja RTB-a Bor.

Konferenciji prisustvuje i Martin Debelak, direktor Privredne komore Slovenije za metale i nemetale. Pored naučnih saznanja, cilj posete je i razmena iskustva i saradnja sa privrednim subjektima u regionu.

Generalni sponzor konferencije je Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, a platinasti donatori su RTB Bor i Avala resources.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !