);

Nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj u poseti RARIS-u

Bor, Zaječar, 22. oktobar

Delegacija Nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) je juče posetila RARIS – Regionalnu agenciju za razvoj istočne Srbije.

Delegaciju BMZ je predovdila Dr Uta Belhof, šef Generalnog direktorata za Evropu, Srednji istok i Aziju.

Dr Belhof, zadužena za bilateralnu saradnju sa Evropom,  dolazi u Srbiju dobije uvid u pomoć koju je Srbija dobila kroz nemačku razvojnu podršku.  Ona je odlučila da u  toku njene dvodnevne posete Srbiji obiđe RARIS, kao jednog od ključnih partnera u pružanju podrške regionalnom i privrednom razvoju u okviru projekta Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji  koji je implementirao GIZ. Ovaj projekt još od 2007. godine  podržava lokalni i regionalni ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji.  Švajcarska razvojna Agencija (the Swiss Development Agency)  SDC je odlučila da u novoj fazi, koja traje do 2016, podrži ovaj projekt i da ga kofinansira sa dodatnih 2.9 miliona evra. Od tog trenutka ovaj projekt zajednički podržavaju Savezna republika Nemačka kroz svoje  Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Vlada Švajcarske kroz Švajcarsku razvojnu Agenciju (the Swiss Development Agency)  SDC.

Vladan Jeremić, direktor RARIS-a je predstavio predstavnicima BMZ aktuelnu socio-ekonomsku situaciju u regionu i aktivnosti koje RARIS realizuje. Posebna pažnja je posvećena predlozima i idejama za unapredjenje saradnje istočne Srbije sa Nemačkom i njenim institucijama i organizacijama. Vladan Jeremić je predstavio poslovne i investicione mogućnosti regiona i posebno istakao povoljnu investicionu klimu koji su kreirale lokalne samouprave u regionu uz pomoć RARIS-a i Projekta Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji  koji je implementirao GIZ.

BMZ u poseti RARIS-u_21102013 (16)

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !