);

DS: Nasilje u našoj svakodnevnici

Bor, 25. oktobar

DS

Demokratska stranka je nastala kao suprotstavljanje jednopartijskom sistemu i jednoumlju. Nismo se plašili ni devedesetih godina, kada su naše aktiviste hapsili i proglašavali državnim neprijateljima, domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima. Nećemo ćutati ni danas kada naše aktiviste kidnapuju i prebijaju u prostorijama SNS, kada nas nazivaju lopovima i kriminalcima.

Bezbednosna situacija u Srbiji gora je nego pre godinu dana. Zakonom o amnestiji na slobodu je pušteno više od 3.000 osuđenih kriminalaca, nasilnika i huligana.

Građani Bora su svakodnevna meta organizovanih kriminalnih grupa koje pred očima nadležnih pustoše naše krovove, ulice, podstanice za grejanje i ugrožavaju bezbednost i zdravlje građana, bezbednost saobraćaja i funkcionisanje osnovnih komunalnih servisa.

Odbornici  DS mesecima unazad izloženi su pretnjama i pritiscima kako bi se odrekli stranke sa kojom su stekli svoje mandate. Odbornici Skupštine opštine Bor su bili svedoci ovako skandaloznog političkog nasilja zbog koga je deo odbornika bio prinuđen da napusti stranku ili vrati svoj odbornički mandat.

Demokratska stranka je predhodnih meseci apelovala na nadležne institucije, pokušavajući da kroz institucionalnu borbu ukaže na kršenje ljudskih prava članova Demokratske stranke koji se na ovaj način proganjaju. Ne može borba protiv korupcije biti Vučićeva lična borba na način kako on to zamišlja. To treba da rade institucije a ne pojedinci, a za svakoga treba da važe ista pravila i ista pretpostavka nevinosti ukoliko sud ne dokaže da je kriv.

Da bi se zastrašili svi oni koji govore o propasti u koju Vlada SNS vodi zemlju, da bi se svi oni koji govore o nesposobnosti SNS uverili da ako to budu činili  mogu računati na to da će zbog toga ispaštati, već 15 meseci se vodi kampanja koja ima jedan jedini cilj –  prikazati DS i sve ljude u njoj kao lopove i kriminalce.

Scenario je uvek isti. Hapšenja se najpre najavljuju mesecima u tabloidima. Ljudi se proglašavaju kriminalcima i lopovima, sudi im se bez suda, neproverene anonimne dojave iz policije ili tužilaštva se prikazuju kao apsolutne istine, na naslovnim stranama tabloida im se određuju kazne, donose presude, najavljuju saslušanja, privođenja i hapšenja, a kad nekog od njih puste na slobodu to niko ne objavi.

Nismo se povlačili ni pred političkim učiteljima onih koji danas pokušavaju da unište Demokratsku stranku, nećemo to činiti ni pred njihovim učenicima.

Opštinski odbor Demokratske stranke u Boru

Оставите одговор