);

Odličan start košarkašica Bora

28.oktobar.Bor

Autor: S.Ranđelović

2 ŽLS Jug 1.kolo : OKK Paraćin – ŽKK BOR 53:84 (12:33; 15:18; 10:18; 16:15)

OKK Paraćin: Spasojević.S; Radovanović.V; Nikolić.T 13; Denčić.B 10; Milenković.M 2; Marinković.L; Tanasković.V 8; Milošević.A 6; Milošević.S 1; Ivanković.S 11; Milenković.K 2; Savić.N. Trener : Radovanović.Z.

ŽKK BOR: Vučković.D 16; Ćirov.I 16; Nikitović.D 13; Jozić.J 19; Mijaković.S 2; Bogdanović.A; Todorov.T; Milutinović.T; Sulejman.M 6; Piljević.A 6; Krstić.Z 2; Golubović.T 4. Trener : Petković.R

Sudije: Milošević.Đ (Kragujevac); Milanović.M (Jagodina).

Posle skoro mesec dana odlaganja i iščekivanja, konačno je počelo prvenstvo u drugoj ženskoj ligi Srbije grupa Istok. U ovogodišnjem prvenstvu igraće pored ekipe Bora i košarkaški klubovi :
OKK Paraćin, ŽKK Gimnazijalac iz Pirota; Žkk Prokuplje; Aktavis Akademija iz Leskovca i druga ekipa niškog Studenta. Prvenstvo će se igrati po dvokružnom sistemu (ukupno 10 kola), a prvak će steći pravo da se u plej-ofu sa pobednicima iz druge dve grupe druge lige bori za plasman u prvu žensku ligu Srbije.

U prvom kolu borske košarkašice su gostovale u Paraćinu, i ostvarile ubedljivu pobedu koja je bila veoma važna ne samo zbog osvojenih bodova, već i zbog samopouzdanja ove mlade ekipe koja je u prvenstvo ušla sa ambicijom da se ove sezone bori za ulazak u najviši stepen takmičenja u srpskoj ženskoj košarci.

Pobeda u Paraćinu ostvarena je pre svega zahvaljujući veoma jakoj i disciplinovanoj igri u odbrani i sigurnoj realizaciji napada uz vrlo precizan šut iz igre i dominaciji u skoku kojoj je najviše doprinela Duška Nikitović koja će ove sezone nastupati za ekipu Bora kao „pozajmljena“ igračica iz kragujevačke Šumadije , člana prve lige.(igra na dvojnu registraciju).

Na ovoj utakmici nije imala pravo nastupa igračica Ivana Celić, koja je pred početak sezone dovedena kao pojačanje takođe iz ekipe „Šumadije“. Ona stiče pravo nastupa već od sledećeg kola u kome će ŽKK Bor gostovati u Prokuplju.

U borskoj ekipi uz pomenutu Dušku Nikitović koja je postigla 13 koševa najbolje su bile Jozić sa 19 poena, Ćirov i Vučković sa po 16. Pun doprinos ovako visokoj pobedi dale su i Piljević,Sulejman, Golubović i Mijaković koje su takođe imale dobru minutažu i zapažen učinak, pre svega u odbrani, ali i u napadu kada je to bilo potrebno. Visoko vođstvo dalo je mogućnost treneru Petkoviću da u poslednjih nekoliko minuta pruži šansu i mlađim igračicama , pa su tako i Bogdanović,Todorov, Milutinović i Krstić dobile priliku da zaigraju i mora se reći da su se uspešno borile i opravdale poverenje.

Kod domaće ekipe Paraćina pomalo neočekivano najbolje su bile Nikolić sa 13 i Ivanković sa 11 poena, dok su najbolje igračice Bojana Denčić (10 poena), i Milošević.A sa 6 poena bile ispod očekivanog učinka, pre svega zahvaljujući odbrani boranki koje su uspele da ih zaustave.

Najveći konkurent ekipi Bora u borbi za prvo mesto biće ekipa pirotskog „Gimnazijalca“ koja je u prvom kolu gostovala u Nišu i savladala drugi tim „Studenta“ sa 78:47. U sledećem kolu pirotska ekipa biće domaćin košarkašicama Paraćina a Boranke ponovo gostuju u Prokuplju. Prvu utakmicu pred domaćim navijačima ekipa ŽKK BOR imaće u trećem kolu i to baš u derbiju sezone sa ekipom iz Pirota.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !