);

Bor: Nemački LIDL gradiće tržni centar u dvorištu Elektromašinske škole?

Bor, 30. oktobar

SUTRA LICITACIJA ZA PRODAJU LOKACIJE U DVORIŠTU ELEKTROMAŠINSKE ŠKOLE

Autor: M.C.

Odlukom odbornika SO Bor, licitacija za prodaju tri katasterske parcele u školskom dvorištu Elektromašinske škole održaće se sutra, 31. oktobra. Prema našim informacijama, licitiraće samo nemačka firma LIDL koja ne želi da ovaj plac uzme u zakup, nego da ga kupi, što je nepovoljnije za lokalnu samoupravu. Na tom mestu trebalo bi da se sagradi veliki tržni centar nemački firme LIDL koja u Srbiji otvara deset takvih objekata.

Zanimljivo je da je odluka doneta na bazi “koncepta generalnog urbanističkog plana po kome se taj prostor može prodati”.  Postoji i zaključak SO Bor iz 1995. godine po kome pre prodaje tog građevinskog zemljišta treba obezbediti najmanje tri urbasnistička rešenja o kojima bi prethodno raspravljali građani.

Poznavaoci ove problematike naglašavaju – da bi trebalo dobro razmilsiti o tome da li na ovom prostoru između Doma zdravlja i Elektromašinske škole i Gimnazije treba podići trgovinski centar. Jer, takve lokacije se, po pravilu, pa i ugledu na veće gradove, “izmeštaju” izvan grada ili na krajnjoj periferiji. Bor je već sa lokacijom “Maksija” napravio presedan. Povrh svega, na tom mestu “protiče” i izuzetno važna infrastruktura grada, kao što su toplovodne i ostale instalacije.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !