);

Bor: “Zlatna svadba” 30 bračnih parova

Bor, 30. oktobar

Autor: Snežana Savićević

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana starih i meseca solidarnosti sa starim licima, u Boru je 29.oktobra održana tradicionalna manifestacija ,,Zlatna svadba”. Bor je jedan od retkih gradova Srbije koji tradicionalno, već trinaesti put proslavlja ovu manifestaciju. Organizatori manifestacije su Gerontološko društvo grada Bora, Centar za socijalni rad i Opština Bor kao pokrovitelj manifestacije.

Pravo na ucešce u manifestaciji ,,Zlatna svadba“ steklo je 65 bračnih parova koji su pre pola veka,tačnije 1963.godine,  rekli sudbonosno ,,da” i stupili u građanski brak. Za učesće u ovoj manifestaciji prijavilo se 45 bračnih parova, a skupu se odazvalo 30 parova. Za učesnike manifestacije priređen je bogat kulturno-umetnički program u organizaciji Centra za kulturu grada Bora, Narodne biblioteke i Dečje ustanove ,,Bambi”.

U svečanoj sali Muzičke škole, pre početka programa, slavljenike, članove Gerontološkog društva i prisutne goste, ispred Gerontološkog društva Bora, pozdravila je potpredsednik Gerontološkog društva, Snežana Savićevic uz prozivku svakog bračnog para. U ime građana Opštine Bor slavljenike je pozdravio predsednik Skupštine Opštine Bor Dobrica Djurić i član Opštinskog veća zadužen za socijalnu politiku Nihad Mislimoski. Za vreme svečanog ručka u Klubu RTB-a Bor u Brestovačkoj banji slavljenicima je dobrodošlicu poželeo predsednik i Opštine  Bor Saša Vukadinović.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !