);

Knjaževac: Đokić bušio gume na kolima RTS-a

Bor, Knjaževac, 30. oktobar

Saopštenje za javnost SPS Knjaževca

Povodom dešavanja na sednici SO Knjaževac, od 25. oktobra, i izjava predstavnika stranaka vlasti, smatramo apsolutno skandaloznim i neprimerenim izjave i ponašanje  predsednika lokalnih odbora: DS-a, URS-a, DSS-a, LDP-a i JS-a, kao i predsednika Opštine. Neverovatna je doza straha, panike i nervoze kod predstavnika opštinske vlasti kad god  se pomene  bilo koji izveštaj o trošenju sredstava budžeta.

Podsećamo: povod za blokiranje rada sednice SO  Knjaževac jeste konstantno kršenje zakona, procedure i poslovnika od strane predsednika Skupštine i nepoštovanje prava odbornika. Više od trećine odbornika tražilo je zakazivanje vanredne sednica SO Knjaževac na kojoj bi se raspravljalo o trošenju budžeta kod mesnih zajednica, Sportskog saveza i Agencije za razvoj, kao i razmatranje izveštaja o sprovedenim izborima u mesnim zajednicama i stanju u DP „Erozija“. Predsednik Skupšine je bio dužan da zakaže sednicu u roku od petnaest dana , što nije učinio, niti je ove tačke uvrstio u dnevni red redovne sednice, što predstavlja nasilje nad odbornicima SO. Sve ove činjenice, kao i raniji  arogantni i bahati postupci vlasti, uslovili su protest odbornika  na početku sednice.

Takođe je  skandalozna i  izjava predsednika Opštine da on gleda crtane filmove dok su Knjaževčani, podsećamo, prinuđeni da gledaju “KUM-a 1“ i to pet godina u Zdravstvenom centru i “KUM-a 2“ već godinu i po dana u opštinskoj upravi.  Pitamo: Kako može biti vandalizam kad Dragan Mančić iskida kabl mikrofona (što se jasno vidi na televizijskom snimku,) a nije vandalizam kad Milan Đokić buši  gume na RTS-ovom kombiju, kada je i započeo svoju  političku karijeru.

Ovom prilikom napominjemo da mi nećemo odustati od poštovanja zakona  i naših opravdanih zahteva i da ćemo pozvati  sve zainteresovane građane, predstavnike mesnih zajednica  i sportskih klubova, u čijem je interesu da vlast podnese izveštaj o trošenju ovih sredstava, da prisustvuju sednici SO Knjaževac.

Odbornici opozicije obratiće se i Ministarstvu za lokalnu samoupravu, Ministarstvu finansija i Državnom revizoru sa   zahtevom da se izvrši kontrola rada i trošenja sredstava budžeta Opštine, te ovom prilikom pozivamo i sve građane da se pridruže ovim našim zahtevima i da zajedno stanemo na put bahatom i rasipničkom ponašanju DOS-ove vlasti u Knjaževcu.

predsednik OO SNS, dr Vesna Simić

predsednik OO PUPS, Radomir Veljković

 predsednik OO SPS,  Darko Živković

 

Оставите одговор