);
Breaking News

DS: Zašto je Opština Bor „mrtvo more“?

Bor, 7. novembar

Prošlo je više od 6 meseci od kako Demokratska stranka nije u vlasti u Opštini Bor.

Svedoci smo da od gromoglasnog najavljivanja blagostanja,  novih radnih mesta, čistog vazduha i višeg standarda u Opštini Bor,  kojim  su nas obasipali nekadašnji i sadašnji prvaci Srpske napredne stranke u Boru očigledno nema ništa.

Jedino što je promenjeno su prva tri čoveka Opštine.

Nažalost, usledio je i potpuni prekid svih projekata od koristi za građane Opštine Bor.

Ono što je surova realnost naših sugrađana  jeste  da se po kuloarima priča o otpuštanju u javnom sektoru, gde se broj zaposlenih vrtoglavo uvećavao političkim zapošljavanjem od strane istih onih koji danas u tajnosti prave spiskove za otpuštanje.

Od predsednika Opštine Bor Saše Vukadinovića  i vladajuće koalicije,  ko god da je čini, Demokratska stranka u Boru zahteva  odgovore na sledeća pitanja:

  1. Ko čini vladajuću većinu u SO Bor?
  2. Za koliko će se smanjiti budžet Opštine Bor  za 2014.godinu zbog neopravdano restriktivnih mera republičke Vlade prema Opštini Bor?
  3. Ko određuje, po kom kriterijumu, iz kojih ustanova i javnih preduzeća će biti otpuštanja i koliko?
  4. Šta se desilo za famoznim zaključkom Opštinskog veća o smanjenju plata svih zaposlenih u javnom sektoru? Da li to još uvek stoji kao mač nad glavama radnika javnog sektora u Boru?
  5. Dokle će se kršiti Zakon o javnim preduzećima, obzirom da je 30. jun odavno prošao a o postavljanju direktora po konkursu i nadzornih odbora nema ni pomena? Naprotiv, aktuelni direktori kojima je po Zakonu istekao mandat pripremaju programe i planove rada preduzeća za sledeću godinu.

Iako smo, vladajuću SNS-ovsku većinu  u više navrata upozoravali da je neophodna promena kursa vođenja grada, očigledno je da je ovo najbolje što oni mogu.

Obzirom da ulazimo u izbornu godinu građani bi trebalo da razmisle kome će pokloniti svoje poverenje, jer AKO JE OVO DOBRO, ONDA NIŠTA.

Demokratska stranka OO Bor

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !