);

Dinkić u Boru 19. i 20. novembra, pa šta sad?

Bor, 13. novembar

Autor: M.C.

Spaskovski i Dinkic 4

Mlađan Dinkić, lider URS-a,  posetiće Bor 19. i 20. novembra, obaveštavaju nas sindikalne organizacije RTB-a Bor koje će, uz lokalni URS, biti glavni domaćini. Dinkićeve službe obavestile su sindikalne rukovodioce u kombinatu bakra usmenim putem. O čemu će se razgovarati zasad nema pouzdanih informacija.

URS je ranije najavio da će se potruditi da pridobije reprezentativne sindikate u Srbiji, pogotovu u većim kolektivima, što se smatralo dobrom idejom. Koliko je to realno, posebno je pitanje. Zašto je za početak, veruje se intenzivnijeg, nastupa u javnosti nakon kraćeg zatišja, izabran baš Bor, postoji više pretpostavki. Prva je da u RTB deluju snažni sindikati, drugo je eventualni Dinkićev stav prema izgubljenom poverenju bivšeg lidera lokalnog URS-a Blagoja Spaskovskog (prešao sa gotovo celom ekipom u SNS) i “pranje odogovornosti” za podsticanje Spaskovskog u poslovnim potezima koji su pred preispitivanjem  stručne i cele javnosti.

Postoji još jedna važna pretpostavka, a to je – da se URS bojažljivo, ali sračunato, približava SNS. Procuruila je i priča da se Boško Ničić iz Zaječara sastao sa vrhom naprednjaka.  Logično je i da  predsednik Republike Tomislav Nikolić, rodom Kragujevčanin, ne može tek tako da odbaci saradnju sa usrovom vlašću u gradu na Lepenici. Jer, bolje je razgovarati i sarađivati za opštu dobrobit nego stvarati tenzije iščekivanja i nepoverenja. Aktuelna vlast u Kragujevcu mnogo je učinila na privrednom oporavku i dovođenju Italijana u taj kraj. Na drugoj strani, URS ne čine samo Dinkić ili Đokić u Knjaževcu, pa je moguće da se Dinkićevci organizovanije i sa šireg nivoa približe naprednjacima. A ko je zaslužio da odgovara pred zakonom, on će odgovarati i tu ne bi trebalo da postoje dileme.

Govorka se da će Glavni odbor SNS zasedati u nedelju kada bi trebalo da se zavši već najavljena akcija “seče knezova” u toj stranci koji nisu zadovoljili a koji su na važnim direktorskim i ostalim mestima i funkcijama. Hoće li taj “rez” zateći i nedodirljive  voždove u Boru, možda i Zaječaru, NAJVEROVATNIJE – DA HOĆE!

Оставите одговор