);
Breaking News

U Boru je vlast na klimavim nogama

Bor, 13. novembar

Autor: M.C.

Opstina 1

Iako nema zvaničnih i strogo proverenih informacija (kako da ih i bude u smutnoj atmosferi kakva je sadašnja?), javna je tajna da je vlast u Opštini Bor na staklenim nogama i da se svakodnevno očekuje da suprotni politički tabor ne preokrene celu “igru” u svoju korist. Otkako je okrnjeni Odbor URS-a na čelu sa predsednikom Blagojem Spaskovskim preko noći promenio dres i našao se u SNS, izvorni i još poneki naprednjaci ojačani istomišljenicima iz ostalih partija, niti miruju, niti , bez sigurne podrške, preduzimaju odlučujuće korake. Rade strpljivo i korak po korak, izgleda, osvajaju “težak teren”. Juče je, na primer, zavladao težak muk, jer se pričulo da “modernizovana opozicija” iz naših redova podnosi papire za zakazivanjne sudbonosne sednice Skupštine opštine na kojoj bi se razrešile sve dileme. I, što je najbitnije – smenila bi se, po toj šemi, aktuelna, po mnogima, i nadalje ursovska vlast. Odbornici koji su, saznajemo, potpisali za nove političke snage na čelu sa novim SNS, bez Spaskovskog i njegovih do juče razigranih pulena, neće tek tako da odustanu od namere i samo čekaju zgodan trenutak. Direktor RTB nije više tako jak i neprikosnoven i to je iz sata u sat sve vidljivije, što daje dodatne motive “drugom taboru” da istraje i na čistinu iznese mnoge istine od kojih će se nekima zavrteti u glavi. U toj igri živaca ni  jednima ni drugima nije lako. To što se priča da je Saša Mirković  juče bio umešan u “skidanje borske novokomponovane vlasti”, apsolutno je nebitno, verovatno i netačno. On više nije čelni igrač za nove stare naprednjake i njihove verne pomagače, on je naklonjen, bar tako se misli u određenim krugovima, RTB-Spaskovskom uprkos što taj komandni centar gubi tle pod nogama.

Ipak, vrh SNS, ako ne pre, onda sledeće nedelje naprosto moraće da se pozabavi Borom, jer ulazi se u krizno vreme gde će “svaka zver pokazati trag”. Zato je bolje da se blagovremeno raščisti sa ili bez dosadašnjeg VOĐE i njegovih miljenika kojih je sve manje i kojima nedostaje stvaralački i strateški duh. Oni već deluju kao izgubljeni stranac u magli plašeći se da preduzmu ozbiljnije korake, jer ih u stopu prati previše nagomilanih problema i nerešenih računa. Oni bi, kad bi se moglo, najradije da se sklone, i okrenu leđa Vođi čija je sutrašnjica bledunjava i nepredvidiva. Vrag je odneo i šalu i zbilju, sad je najteže iako se ranjivi gazda pravi nevešt i da drži, kao što voli, sve pod kontrolom.

Vlast u Opštini Bor, suočena sa preteškim uticajima iz RTB, pa i bespotrebnim podmetanjem leđa i gde treba i ne treba, imaće muka i nedaća do grla sa mnogih strana. Ako se do sada nisu mogli da otrgnu tog bremena, sad imaju šansu da se bar priklone tamo gde je jedino moguće.

Оставите одговор