Košarkašice za sada po planu

18.novembar.Bor

Autor: S.Ranđelović; Foto: M.Ristić

ŽKK Aktavis Akademija – ŽKK BOR : 57:72 ( 17:18; 15:23; 13:16; 12:15)

Borske košarkašice su u prva četiri kola u potpunosti ispunile plan. Ostvarene su sve četiri pobede i do kraja prvog dela imaju još jednu utakmicu u kojoj će im protivnik u Boru biti druga ekipa niškog Studenta. U slučaju pobede, koja se naravno očekuje ŽKK Bor će biti „jesenji prvak“.
U četvrtom kolu u Leskovcu sastale su se ekipe Aktavis Akademija i Bor. Ekipa Bora zasluženo je pobedila, ali su i domaće košarkašice iako veoma mlade pokazale da poseduju izuzetan kvalitet i propisno su namučile svoje iskusnije i u ovom trenutku bolje protivnice. Utakmica je startovala loše za ekipu Bora, Aktavis je poveo sa 11:2, što je bio signal da su gošće malo potcenile protivnika na samom početku, što je moglo i da se očekuje posle važne pobede borske ekipe u derbiju protiv Pirota. Ipak Boranke su se brzo prenule, i zaslugom pre svih Ivane Celić, Jelene Jozić i Duške Nikitović, uspele su da preokrenu rezultat i da dobiju prvu četvrtinu sa 18:17. U drugoj četvrtini košarkašice iz Bora uspele su da prelome rezultat pre svega odbranom i trojkama kapitena Ivane Ćirov  i Jelene Jozić, tako da su na poluvreme otišle sa solidnih 9 poena prednosti. U drugom delu iskusnije borske igračice su uspele da sačuvaju prednost i da omoguće treneru Petkoviću da i nekim mlađim igračicama pruži priliku da zaigraju. Na kraju ne baš laka ,ali zaslužena pobeda Bora od 57: 72.

Aktavis : Jovanović.M,Kocić.M,Ilić.M 6, Stojanović.M 5, Knežević.T, Filipović.N 3, Zdravković.M 10, Nikolić.M 6, Maoduš.J 2, Lazić.J 6, Savić.S, Jović.M 23. Trener : Stojiljković.V.ŽKK Bor: Vučković.D 7, Ćirov.I 17; Celić.I 12, Jozić.J 22, Mijaković.S, Bogdanović.A 2, Todorov.T,Milutinović.T, Nikitović.D 4, Piljević.A 5,Krstić.Z, Golubović.T 3. Trener: R.Petković.
Utakmicu su sudili Đorđević i Simonović iz Niša.

 

Share

Ostavite odgovor