Dinkić u Boru: Ukoliko direktor neće da upozna Vučića sa stvarnim problemima RTB-a, onda neka to učine sindikati!

Bor, Knjaževac, 19. novembar

Autor: M. C.

-URS će se truditi da Bor i još četiri opštine u Srbiji dobiju status grada, ali prioritet je RTB, kompanija u čiji oporavak je država dosta uložila. Zato se ne sme stati na pola puta. Kombinatu bakra najhitnije treba dogovorenih 130 miliona evra (90 sopstvenih i 40 miliona državnih para) za nastavak investicija u metalurgiji. Posustaje se s tim poslom koji kompletno treba da bude završen za dve godine, dok bi topionica mogla da se otvori najkasnije do oktobra 2014. U republičkom budžetu za iduću godinu nigde nema ni dinar za RTB Bor. O stvarnim problemima u RTB morao bi generalni direktor da obavesti Aleksandra Vučića, a ako on to neće, onda su tu sindikati-rekao je danas novinarima u Boru Mlađan Dinkić, predsednik URS-a.

ON je još govorio o  neophodnosti opstanka Fonda za razvoj, kao i SIEPA koja je udvostručila srpski izvoz. Ne valja što, podsetio je, “Gorenje” može da napusti Zaječar, a u pitanju je i nova, najsavremenija fabrika veš-mašina slovenačkog proizvođača u Srbiji.

Moguće je da će i JP Stara planina biti ukinuto.

Na pitanje novinara da li će u predstojeće izbore u Boru, eventualno i u Republici, zajedno sa Dušanom Petrovićem i Palmom, Dinkić je odgovorio da se URS sprema da samostalno izađe pred birače, mada su moguće i neke druge opcije.

-Kada je reč o Knjaževcu gde je URS na vlasti, ne verujem da postoji opasnost da Milan Đokić, naš stari član, učini nešto slično “borskom Ronaldinju” (misli se na Blagoja Spaskovskog) i pređe u naprednjake. Naša partija tamo je mnogo učinila za ceo kraj i to je osnova da nam se veruje-naglasio je Dinkić.

Share

Ostavite odgovor