);

Sindikat RTB-TIR Bor: Privatizacija po starom receptu-ne dolazi u obzir!

Bor, 20. novembar

Svi koji mogu da pomognu RTB-u na bilo koji način su dobrodošli u BOR i RTB. Sindikat  Nezavisnost TIR-a će u interesu zaposlenih učestvovati konstruktivno u tim  razgovorima.Na samom početku sastanka sindikat Nezavisnost TIR-a je izneo sasvim racionalan  stav po pitanju RTB-a:

-Investicije su neophodne za brži završetak topionice i sumporne, ne sme biti prepucavanja po tom pitanju između bivših i sadašnjih ministara, a  Vlada Srbije  mora sve da učini  da se započeti projekti  modernizacije topionice i fabrike sumporne privedu kraju i završe u 2014. godini, jer u suprotnom nije gubitnik samo  RTB-a  sa preko 5000 radnika, već  su najveći gubtnici svi građani Bora i okoline koji sto godina udišu najzagađeniji vazduh u Evropi, koji je zbog dotrajalosti   opreme sve koncentrovaniji i štetniji. To je prioritet jer će nova tehnologija doneti veće iskorišćenje i profit kompaniji i brže vraćanje kredita. Alternative nema,,

Nagoveštaj da Vlada Srbije razmatra  mogućnost  prodaje RTB-a  je diskutabilana, a svakako za nas neprihvatljiva      na već viđeni način zbog lošeg iskustva sa 15  privatizovanih  firmi iz sastava RTB-a koje odavno ne rade i čiji su radnici na ulici bez potrebnih sredstava za sebe i porodicu.Isti je slučaj sa većinom privatizovanih firmi u Srbiji.

20.11..2013.god

Predsednik, Dragan Jankucić dipl ing.teh.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !