);
Breaking News

Stop dobijanju izbora na krilima RTB Bor

Bor, 22. novembar

Informacija DSS Bor o aktuelnoj političkoj situaciji u Boru i problemima u RTB Bor

DSS želi građanima opštine Bor da ukaže na stvarno stanje koje vlast za sada vešto krije ali neće moći još dugo. Prioritet joj je kako da skupi 18 odbornika za narednu sednicu, jer je očigledno da su prethodne sednice bile na ivici kvoruma.

Upozoravali smo da je prethodna vlast kršila zakon gde god je mogla i htela, ali i aktuelna nastavlja sa tom praksom iako je obećala nešto sasvim drugo! Pitamo vlast, zašto nisu u skladu sa novim zakonom o javnim preduzećima formirani nadzorni odbori, raspisani konkursi za direktore. Kasni se sa procesom izdvajanja Doma zdravlja od Opšte Bolnice i preuzimanja nadležnosti nad istim od strane opštine Bor. Rok je 10. decembar 2013. godine.

Grejna sezona je krenula na mišiće. Pojedini delovi grada imaju veoma loše grejanje iako je spoljna temperatura iznad nule.  Jedan od drastičnijih primera lošeg grejanja je dečiji vrtić ,,Crvenkapa“. Postavlja se pitanje ko je odgovorno lice u JKP. ,,Toplana“ imajući u vidu da je aktuelni direktor Stupar vraćen u RBB. To je drastičan primer nepoštovanja SO Bor i samih građana. Zašto ćuti vlast i zašto ćute mediji o tome. Zato što, imajući u vidu ,,IZVEŠTAJ O REVIZIJI FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA I PRAVILNOSTI POSLOVANJA JKP ,,TOPLANA“ BOR ZA 2012. GODINU“, pada u vodu hvalisanje bivše i aktuelne vlasti o poslovnim uspesima od 2010. Tešku situaciju iz prethodnog perioda  su dodatno otežali. Gubitak iznad visine kapitala na dan 31.12.2012. godine je oko 160 miliona dinara. Imajući u vidu i potencijalne i neusaglašene obaveze prema TIR-u u iznosu od preko 157 miliona dinara , takođe i brojne nezakonite radnje vezane za javne nabavke koje su vršene u prethodnom periodu, nema mesta hvalisanju vlasti.

Sa druge strane situacija oko RTB Bor se komplikuje. Sindikati,  pojedini političari, država, menadžment, svako ima svoju priču. I niko nije kriv.

DSS ima jasan stav- RTB Bor kao kičma razvoja Bora i Srbije mora ostati u većinskom državnom vlasništvu imajući u vidu njegov značaj, a takođe i loše privatizacije koje su opustošile pojedine gradove i opštine. Međutim, RTB Bor ne sme više biti političko oruđe. To nikako ne znači da DSS podržava sve ono što je rađeno u prethodnom periodu u i oko RTB-a. Za sve nepravilnosti krivci moraju odgovarati. Šta je istina o novoj topionici i kolika je stvarna proizvodnja u RTB-u? Kako, zašto i gde su se ogromna državna sredstva namenjena RTB-u trošila mora se reći narodu. Politika i političari u vlasti poslednjih godina koristili su RTB Bor kao kravu muzaru i kao firmu za reklamiranje. Dovoljno je reći da su pojedine stranke, najviše URS i DS u periodu 2010-2012. godine, velike kapacitete RTB-a stavili u funkciju dobijanja izbora. Mlađan Dinkić i Boris Tadić su na krilima RTB-a pobeđivali u Boru. Tri godine je trajalo opsadno stanje. I sve to narod plaća.

Zato je stav DSS da se RTB ne sme više zloupotrebljavati da bi pojedini političari opstali prodavajući maglu narodu. Hiljadu evra besplatnih akcija još nismo potrošili a kamata stiže li, stiže! O oivim poitanjima i problemima upoznali smo medije na jučerašnjoj konferenciji za novinare.  

Opštinski odbor DSS u Boru

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !