);

Dobrica Đurić: Apelujem na jedinstvo, moramo da usvojimo budžet za 2014.

28.novembar.Bor

Autor: S.R

slika za sajtPredsednik Skupštine оpštine Bor Dobrica Đurić održao je danas konferenciju za medije na kojoj se razgovaralo o sutrašnjoj sednici lokalnog parlamenta. Odbornici bi trebalo da usvoje nove propise o porezima na imovinu, da formiraju Savet za zdravlje, odluče o reprogramiranju dugova građana javnim komunalnim preduzećima i reše pitanje imovinsko-pravnih odnosa prostora kod Elektrotehničke škole.

Dobrica Đurić je naglasio da će do kraja godine biti održana još jedna sednica Skupštine opštine na kojoj će biti usvojen budžet za 2014., a trebalo bi i da se imenuju i novi direktori u javnim preduzećima.

Na pitanje novinara o situaciji u vladajućoj koaliciji u vezi glasina u kojima se najavljuju promene u opštinskom rukovodstvu, Đurić je rekao da za sada nema najave za takvu inicijativu, ali da poslovnik o radu Skupštine dozvoljava da se predlozi na tu temu iznesu na samom zasedanju. Većinu u ovom trenutku čini 27 odbornika SNS, SPS, „Zajedno za Srbiju“ i URS-a.

Đurić je apelovao na jedinstvo kako bi se donele važne odluke koje ne bi dozvolile uvođenea privremenih mera, jer u tom slučaju budžetska sredstva ne bi mogla da se koriste za ulaganje u obrazovanje, infrastrukturu i još neke vitalne oblasti.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !