);

ДC Бор: Шокирани смо развојем догађаја у Општини Бор!

Бор, 29.11.2013.

 

DS Bor

 

Саопштење за јавност

 28.11.2013.

 Демократска странка Бора је шокирана развојем догађаја у Општини Бор!

Председник Општине Бор, кога је у име СНС-а на силу поставио садашњи пензионер Благоје Спасковски, да би се што више истакао као „Вучићев Роналдо“, обавестио је грађане Бора да није политичар и то пред очима целе Србије!

Док се господин Вукадиновић као неполитичар бави планирањем отпуштања радника тамо где му се свиђа или не свиђа атмосфера, његова странка – СНС се бави гашењем борских институција како би, очигледно, Бор припојила Зајечару као месну заједницу.

Од лансирања идеје из врха СНС-а да Зајечар треба да буде административни центар обједињених округа, док се у Бору само копа и топи,на запрепашћење грађана кренула је разградња борских институција. Све републичке институције се спуштају за један степен и припајају зајечарским које напредују.

Бор је очигледно виђен да изгуби део здравствених институција, обзиром да се, по диктату СНС-а, касни са раздвајањем Дома здравља од болнице. Ту су и све филијале републичких институција које лагано, вођене невидљивом руком, копне постајући експозитуре зајечарских.

Пут Селиште – Бор, који је претходна Влада стављала међу приоритете за претходних година, у претходних годину и по дана је ишчезао у измаглици лажних обећања СНС-а са републичког и локалног нивоа, чинећи долазак до Бора опасном авантуром. На све то, после гомиле понижења које трпимо као грађани Општине Бор, изгорео је и један од ретких возова који саобраћа поред нашег града. Нисмо притом чули да се директор железница или било ко са врха исцрпно субвенционисаног предузећа насекирао, извинио или покушао да објасни. Можда је директор, као успешни менаџер, био заузет својим киоском?

Поштовани суграђани, ово више није питање за функционере Српске напредне странке у Бору, пошто се очигледно не зна ко су – ово је питање за све грађане Бора:

ДА ЛИ ПОДРЖАВАТЕ ПОЛИТИКУ СНС-а ПО КОЈОЈ БИ МИ, БОРАНИ, ТРЕБАЛО ДА КОПАМО И ФИНАНСИРАМО ЗАЈЕЧАРСКИ „АДМИНИСТРАТИВНИ ЦЕНТАР“?

 Да ли смо спремни да оверавамо здравствене књижице у Зајечару?

Да ли желимо да плаћамо порез у Зајечару?

Да ли ћемо сва документа добијати из Зајечара?

Ни СНС, ни сви плакати са Вучићевим ликом, нити било која странка не сме бити разлог да Борани одговоре на ова питања са ДА!

Демократска странка у Бору позива све грађане борске општине да је подрже у очувању демократских институција и обележја Бора које смо наследили од дедова и очева, а у обавези смо да их сачувамо за нашу децу.

 С поштовањем,

Демократска странка ОО Бор

 

Оставите одговор