);

Mlađan Dinkić: Spaskovski je kriv za stanje u Boru! Spaskovski: Sve sam radio po Dinkićevom nalogu!

Bor, Beograd, 4.decembar

Tekst: Kurir

Fajt br. 1 Blagoje Spaskovski, nekadašnji kadar URS, a sad naprednjak, osuo drvlje i kamenje na Mlađana Dinkića, za koga kaže da mu je pretio i da još nije izašao iz faze kad je mašinkom jurio pokojnu Borku Vučić po Narodnoj banci

Foto: M.C.-Spaskovski i Dinkić, čist račun duga ljubav ili…

Dinkić me primorao da uđem u URS!

Blagoje Spaskovski, direktor RTV Bor, osuo je drvlje i kamenje na lidera URS Mlađana Dinkića, inače bivšeg stranačkog šefa! Lider URS Mlađan Dinkić je juče u srpskom parlamentu, odgovarajući na pitanja zbog čega je Vlada umesto prvobitnih 100 miliona evra namenjenih za borsku „Topionicu“ na kraju potrošila čak 300 miliona, izjavio da je za sve loše što je urađeno u basenu Bor kriv upravo direktor Spaskovski.
Dinkić je naglasio da nije ni čudo što je Spaskovski prešao u SNS jer očigledno nije bio zadovoljan kako je radio poslednjih godina.

– Ministarstvo na čijem sam čelu bio uradilo je sve da Bor stane na noge. Za ono što nije dobro odgovornost snosi tamošnje rukovodstvo. Zašto se Spaskovski okrenuo SNS, sigurno ne zato što smo imali iste stavove – naglasio je Dinkić.
S druge strane, Spaskovki je bio daleko konkretniji u optužbama za koje kaže da ih daje pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću.

– To što Dinkić govori je čista laž! Međutim, poznato je kakva je on ličnost. Nekako se uvek zaigra i ovo mu je već 11 put. Pažljivo sam brojao. Čini se da još nije izašao iz stadijuma kada je 2000. godine sa mašinkom po Narodnoj banci jurio pokojnu Borku Vučić po balkonu.

Tačno je da sam bio u više stranaka, ali kao što sam rekao, samo sam u Savez komunista i SNS ušao svojevoljno.  U URS sam ušao pod pritiskom i pretnjama Mlađana Dinkića lično. Rekao mi je doslovce da nemam šta da tražim u Boru ako ne uđem u URS. Nije bilo drugog načina da se bilo šta radi. Sve sam radio po  nalogu Mlađana Dinkića i tadašnje vlade Srbije,  i za sve to imam dokaze – optužuje Spaskovski.

Preletač
SPASKOVSKI PROMENIO SVE STRANKE

U borskom rudniku bakra Spaskovski se zaposlio 1972. godine i postepeno, do 1979, napredovao do mesta upravnika pogona Flotacija. Na funkciju tehničkog direktora Rudnika bakra Veliki Krivelj imenovan je 1983, a zatim je istu funkciju obavljao i u RB Bor. Od 1990. do 2000. godine bio je generalni direktor borskog rudnika bakra. Posle toga prešao je u preduzeće „Ortosistem“ iz Beograda, da bi 2008. ponovo došao na čelo RTB „Bor grupe“. Tokom devedesetih godina bio je istaknuti član SPS i bliski saradnik Nikole Šainovića, a na lokalnim izborima 2010. predvodio je listu Ujedinjeni regioni Srbije – Socijaldemokratska partija Srbije – Mlađan Dinkić, koja je i pobedila. Decembra 2010. izabran je na mesto predsednika borskog odbora G17 plus, a u SNS je prešao u junu 2013.

Odoleva
DRAGAN ĐILAS PRETIO DA ĆE MU ODRUBITI GLAVU

Prvi čovek RTB Bor Blagoje Spaskovski nedavno je za Kurir ispričao da je dobijao pretnje i od lidera DS Dragana Đilasa, koji mu je rekao da će mu odrubiti glavu.
– Đilas se uvredio što nisam ušao u DS nego u SNS. Pre dva-tri meseca Đilas je pretio da će mi odrubiti glavu. Preneo mi je to pre mesec dana jedan odbornik DS kome verujem. Đilas je na sastanku u Boru samo ponavljao: „Spaskovskom ću odrubiti glavu“,  tvrdio je Spaskovski.

Оставите одговор