Video: Konferencija za medije OO SRS-a Bor

Bor, 5. decembar

SRS konferencija

Poslednji meseci četvorogodišnje autoritarne vlasti u Boru otkrivaju sve slabosti apsolutističkog ponašanja u vršenju javnih poslova. Ovih dana bi mnogi da svu odgovornost za nefunkcionisanje institucija i razne zloupotrebe vlasti svale na generalnog direktora RTB-a Bor. Istina je međutim da su podjednako odgovorni i svi oni koji svoju struku i zvanje bacili pod noge zarad šake vlasti ili dobro plaćene pozicije i tako pristali da budu saučesnici u „udruženom ludačkom poduhvatu“, čije će posledice Borani tek osetiti.

Ogroman novac koji je stigao u Bor, u proteklom periodu, potrošen je na populistički način bez jasnih planova, čime je stvoren neodrživ sistem. Sve je to rađeno u uskom krugu „Alibabe i 40 razbojnika“, bez ikakve javnosti. Najveći broj novinara i javnih radnika je bio dobro plaćen da ćuti o egzibicijama „stručnjaka opšte prakse“, a oni koji su pričali, nisu mogli dobiti prostor u lokalnim medijima.

Odbornici u Skupštini opštine bili su predmet najružnije trgovine, a neki od njih neće moći da se sete na čijoj su listi ušli u Skupštinu. Najboljim analitičarima bilo je teško a i sada je da utvrde ko su odbornici pozicije, a ko opozicije. Rezultati izbora iz 2010. godine su tako izgubili svaki smisao. Uskoro ćemo imati lokalne izbore u Boru. Scenario nam je već poznat. Desetine bahatih, dobro plaćenih stranačkih aktivista i batinaša će okupirati Bor. Ministri iz Vlade će biti svakodnevni gosti. Biće ponovo stočnog brašna, naočara, paketa hrane, kursadžija, ali i keša. Kad se predstava završi oni će se vratiti, a mi ostajemo u milosti i nemilosti nesposobnih lokalnih političkih poslušnika. Na sčedećim izborima, Borani nemaju pravo da ponovo podlegnu pritiscima i ucenama i tako ponovo omoguće da bahatost bude glavna osobina lokalne vlasti.

Branislav Rankić, član Predsedničkog kolegijuma SRS

Ostavite odgovor