);

Pisma: Šta radi, i koliko „Stančić“ duguje radnicima?

Bor, 16. decembar

Ja sam mašinski inženjer, radio sam osam godina u preduzeću „Stančić“. Tačno je da preduzeće doo „Stančić“ radnicima (čitajte SIROTINJI) na ime neisplaćenih zarada duguje preko pola miliona evra, što se u bruto iznosu verovatno približava milionu. Mislim, poštovani uredniče, da će Vas ovo zanimati: Kada je nastupila kriza u pomenutom preduzeću,u Komercijalnoj banci, na ime Stančić Predraga, otvoren je račun za fizička lica pored računa koji je imao za primanje plate.Račun je otvoren za određene namene na kome su se slivala sredstva, uplaćivani pazari iz maloprodajnih objekata i to tri objekta u Beogradu, jedan u Nišu, jedan u Kragujevcu, jedan u Boru i jedan u Novom Sadu. Namenski račun je otvoren uz obrazloženje da se ne bi vršila zaplena sredstava(gotovog novca) tj. ,da se sa tog računa prebacuju sredstva Poreskoj upravi za paćanje obaveza (PDV, doprinosi za zdravstvo i PIO).

U trogodišnjem periodu koliko je funkcionisao ovaj nazovi sistem poslovanja, prosečan godišnji promet preko ovog računa je bio oko 60 000 000 din. od čega Poreskoj upravi nije uplaćen ni jedan dinar.Uplata sredstava preko ovog računa nije bila kompletna jer je polovinu sredstava zadržavao “neko drugi” u Beogradu. Dešavalo se da ponekad zaposlenim radnicima uplati neki dinar na ime zarade, ali to je radio lično kao Predrag Stančić a uplaćenim iznosom zaduživao firmu kroz zajam preduzeću.

Na sajtu Narodne banke preduzeća (koje poznajem  po br.PIB-a) na njegovo ime su:

1. Doo Stančić sa minusnim saldom preko 100.000 000 din.

2. Autoprevoznik Stančić sa minusom odnosno blokadom računa od preko 10 000 000 din

3. MD-PRIME sa blokadom računa preko 3 000 000 din.

Da li je sve ovo, popštovani uredniče, mogao da uradi bez znanja Poreske uprave? Pričalo se da tamo ima osobu koja mu sve ovo omogućava, ali, nažalost, ne znam to ime.

Voleo bih da za ovo sazna javnost u Boru. Prikupljam podatke o njegovom bogaćenju.

Molio bih Vas da izvesno vreme budem ANONIMAN:

Ja nisam osoba od pera, pa bi Vas zamolio da uredite tekst. Naslov odaberite sami.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !