Odgovor: Istina o tome šta radi Stančić DOO Bor

Bor, 17. decembar

OTVORENO PISMO ZA JAVNOST

Poštovani uredniče u cilju obaveštavanja i saznanja istine molimo Vas da celokupan tekst objavite u navedenom obliku .

Stančić doo iz Bora je privredno društvo koje posluje u Boru od 1981.godine pa bismo stoga voleli da celokupna javnost u Boru,Timočkom regionu kao i u celoj Srbiji sazna istinu kakvo je pravo stanje u privrednom društvu Stančić doo i kolika je borba zaposlenih i samog vlasnika i direktora  g-dina Predraga Stančića da ova firma postoji  i opstane na tržištu.

Kao što je svima poznato nekada je ovo privredno društvo upošljavalo 250 radnika sa odličnim primanjima a sada je u jako teškoj ekonomskoj situaciji i sa velikim poteškoćama kao i sam vlasnik Predrag Stančić zbog blokade koje je nastala usled nemogućnosti naplate tadašnjih potraživanja.

Privredno drustvo Stančić doo se ne nalazi pod zaštitom Poreske uprave niti postoji bilo koja osoba u ovoj državnoj instituciji koja mu omogućava nezakonite postupke i radnje.

Čak šta više Poreska uprava blokirala je Stančić doo za oko 63.000.000 RSD po osnovu duga za neizmirene poreske obaveze po osnovu poreza i doprinosa i takodje sprovela mere popisa i zaloge nad slobodnom pokretnom i nepokretnom imovinom.Što znači da je to prva u nizu laži iznetih u pismu od 16.decembra. Ovaj podatak svi gradjani mogu proveriti na sajtu Poreske uprave gde se na dan 30.06.2013.godine Stančić doo vodi kao dužnik sa tadašnjih 58.867.254 RSD na objavljenoj listi dužnika.

Dalje Stančić doo je na dan 17.12.2013.godine prema podacima NBS odseka prinudne naplate u neprekidnoj blokadi od 24.01.2012. godine  u iznosu od 115.322.071.82 RSD.

Preduzetnička radnja Autoprevoznik Predrag Stančić PR je izbrisana iz APR registra privrednih subjekata po zahtevu NBS još 26.11.2013.godine i više nepostoji.

Privredno društvo MD PRIME DOO nije u vlasništvu Predraga Stančića ali se takodje nalazi u neprekidnoj blokadi od 17.10.2013.godine i blokirano je za 17.475.106.28 RSD na dan 17.12.2013.godine, gde je sadržan iznos blokade Poreske uprave od oko 1.000.000 RSD.

Ovo su tačni i argumentovani podaci a ne laži i neistine.

Svi ovi podaci su javni i dostupni svakom gradjaninu pa Vas stoga pitamo:

KOGA NAVODNO „ŠTITI“ PORESKA UPRAVA

Radnici privrednog društva Stančić doo kako sadašnji tako i bivši isplaćivani su delimično iz ličnih pozajmica osnivača Predraga Stančića koje su nastale po osnovu ugovora sa trećim licima i drugim privredim društvima ,a takodje je privredno društvo na taj način i plaćalo svoje obaveze prema društvu.

Pdv je uredno obračunat  na svaki dinar Poreskoj upravi što se može i dokumentovati.

NAPOMINJEMO da vlasnik i direktor privrednog društva Predrag Stančić neosporava potraživanja radnika koja se mogu staviti na uvid i nije tajna da se radnicima duguje.Nažalost minimalna proizvodnja i blokada računa usporavaju isplatu zaostalih zarada.Sve ovo može se argumentovati a privredno društvo Stančić doo pri tom neće ostati anonimno.

Za svo iznošenje neistinitih i netačnih podatka i pri tom nanošenja štete privrednom društvu i vlasniku lično koji se bore za opstanak  kao i klevete o ličnom bogaćenju dotični anonimni mašinski inženjer kao i svi oni koji su mu dostavili lažne i neistinite podatke moraće da snose zakonske posledice i dokažu svoje tvrdnje pred nadležnim sudom.

STANČIĆ DOO BOR

Share

Ostavite odgovor