);
Breaking News

Reagovanja: Otkazan sastanak u Beogradu o Ličnoj karti RTB Bor

Bor, 23. decembar

Autor: M.C.

Nakon pisanja Medija centra Bor i pisma Industrijskog sindikata RTB Bor odgovornima u Vladi Srbije, proteklog vikenda, organizatori sastanka u Agenciji za privatizaciju u Beogradu, otkazali su ovaj značajan skup i, kako saznajemo u beogradskoj centrali sindikata Nezavisnost, skup će se održati sutra, utorak, 24. decembra, u Boru.

-Mi smo još krajem minule radne nedalje, saznavši za taj važan sastanak u Agenciji za privatizaciju, odmah reagovali, jer ni nas, ni Samostalnog sindikata, iako smo prvi po reprezentativnosti, nije bilo na spisku za ovaj skup. Najverovatnije, rukovodstvo RTB-a pozvalo je samo sumnjivi po reprezentativnosti i registraciji Rudarski sindikat verovatno smatrajući da su im oni najbliži. Nemamo ništa protiv bilo kog sindikata, najmanje protiv svakog radnika u kombinatu bakra, ali je simptomatično izbegavanje glavnih i pravih predstavnika radnika. Jer, reč je o izuzetno važnim pitanjama od najvitalnijih interesa celog RTB-a – ističu u centrali Nezavisnosti koja je o svemu najhitnije obavestila svoje predstavnike u Boru.

U Industrijskom sindikatu RTB Bor jutros su nam rekli da je njihov dopis ministru Raduloviću i novom predsedniku Upravnog odbora RTB dr Dragoviću, očigledno, imao efekte. Oni i dalje apeluju na Ministarstvo privrede, u čijoj je nadležnosti i Agencija za privatizaciju, da radi trasparentno i u saradnji sa reprezentativnim sindikatima koliko je god to više moguće ukazujući na mogućnosti raznih manipulacija “svojstvenih menadžemntu RTB-a Bor”.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama