);

Stigla je Nova, reformska, uzavrela 2014.

Bor, 4. januar

Autor: M.C.

Da će Nova 2014. biti burna, ni najmanje zanosna, kristalno je jasno već na početku, u prva tri, četiri dana, što se ne bi reklo da se u ranijim vremenima događalo. Više se razmišljalo o predstojećem Božiću i Srpskoj Novoj godini, slavama i belim radostima. Sada je i sneg izostao. Dođe Nova godina u sivom, ni malo belom i ružičastom. Nismo se navikli na takvu atmosferu i ambijent bez Deda Mraza. Za začetak ovog novog leta nisu nas toliko iznenadila poskupljenja hrane i cigareta koliko izjava ministra finansija Krstića da su ga “učlanili” u nekakve upravne odbore gde, na tri mesta, treba da prima tri nadoknade u vidu tri prosečne plate u zemlji. Još teže mu je palo kad nije mogao da vrati novac, jer mora da se promeni čak 15 zakona.To samo ovde u zemlji Srbiji postoji. A upravo je predsednik Opštine Bor Saša Vukadinović prvom novorođenčetu darivao prosečan l.d. od 44.000 dinara i sem lokalne TV niko drugi to nije primetio. Da je delio dukate kao opštinski oci u Zaječaru možda bi se na daleko video i ON, Vukadinović, najverovatniji prvi čovek borskog SNS-a u ovoj, izbornoj godini. Ako je sa ovako malo pompeznosti započeo izbornu kampanju i to bez oslabljenog Spaskovskog, onda je pitanje kako će naprednjaci proći u ovoj godini. Sa Spaskovskim ili bez njega, ili sa dukatima i Mirkovićem, teška je rabota i zato će g-din Vukadinović 2014. upamtiti pa ma kako prošao u svim mogućim izbornim kampanjama. Njemu će, verovali ili ne, biti ubedljivo najteže. Moraće da se više eksponira mada mu to nije jača strana ili će ostati u senci “velikog brata” kome ne cvetaju ruže i kome će ova 2014. biti ili ne biti. I njemu i – svima nama u garavom gradu, pa i šire. Jer, odjeci beogradskog sastanka u Agenciji za privatizaciju o Ličnoj karti RTB potkraj minule godine upozoravaju da je prošlo vreme praznih priča i zaklanjanja za političku moć pojedinaca. RTB mora do sredine godine da napusti mirne vode restruktuiranja, državne pomoći koja se ogledala u , kao ministar Radulović izjavi, “bacanju para u bunar”. Na tom skupu, pred sindikalnim čelnicima i poslovodstvom RTB, vladin tim za spas RTB-a nije štedeo opaske na račun dosadašnjeg rada menadžmenta. Ovom prilikom iznećemo samo dve, tri konstatacije: Ko je u RTB kosio, a ko vodu nosio; Jesmo li godinama bili ćoravi kod očiju; Vi, gospodo iz menadžmenta, ne raditie u korist građana Bora. U jednom trenutku, Blagoje Spaskovski, prirtisnut činjenicama o proteklom petogodišnjem učinku, nije izdražao: izustio je – “ja ću da podnesem ostavku”!

U ovoj, najnovijoj, izbornoj godini, neće biti čudno ni Spaskovski da odleti i da se Vukadinović i još mnogi drugi naprednjaci, ne preletači, odrekrnu njegove ogromne pomoći i podrške. Da li će se čekati 30. jun i kraj restruktuiranja ili će se ranije posegnuti za radikalnijim, i spasonosnim rezovima i uključivanjem novih ljudi u novi Bor, novi, napredniji i moderniji, profitabilni RTB, ne treba dugo čekati odgovore. Ovde, već 15. januara, stiže ekipa vladinog, ne političkog i ministarskog, nego stručnog tima za RTB koja neće posustati ni nasesti na bilo kakve bajkovite priče i “kompleksnosti borskog problema”.

Očekuje nas ne samo vruća godina, nego i pakleni januar kako danas napisaše u jednim novinama. A potpredsednik Vučić , od jutros objavljuju mediji, diplomatski je odgovorio na poimanje republičkih izbora: – U politici nikad niste načisto, ne zna se šta vas isped čeka… RTB Bor, i posebno Opštinu Bor, zasigirno, čeka prelomni period u kojem će stara garnutura okupljena oko bivšeg URS-a morati da podnese račune i plati cehove bahatosti, neracionalnosti, bezakonja. To je valjda svakome pred očima, jedino, izgleda, njima nije. Ili se toliko prave nevešti i nemušti da ih čoveku dođe pokatakd i žao!

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !