);

Otvoreno pismo Mikija Janoševića Blagoju Spaskovskom iz RTB Bor

Bor, 17. januar

Miki Janosevic 1Blagoje novogodisnji press 020

Ne postoji drugi način komunikacije sa Vama, druže Blagoje Spaskovski, generalni direktore RTB Bor (u trećem li mandatu), sem ovoga pa vam zato ponovo pišem Otvoreno pismo.

 – Vi ste 10. januara 2014. održali sastanak sa predstavnicima sindikata u prostorijama direkcije RTB i na tom sastanku ste tražili podršku sindikalnih vođa za nastavak Vašeg vođenja RTB- a u „svetlu budućnost“. To što se sa sindikatima niste sastajali dve godine pitanje je koje su oni trebali da Vam postave, mada ja znam da su Vam sada potrebni i zato što se ne osećate baš mnogo sigurnim na mestu generalnog, pa Vam je stoga potrebna njihova podrška.

Na pomenutom sastanku ste Vi, druže Blagoje, spominjali mnoge ugledne, neugledne, viđene, neviđene, bivše, sadašnje, buduće  ljude i oslovljavali ih  svakojakim neprimerenim i nekulturnim  kvalifikacijama, a o sebi ste između ostalog rekli da ste najveći kapacitet i najprosperitetniji menadžer na ovim prostorima. Počeli ste od Tita (zato ste Vi drug bili i uvek će te biti), spominjali Tadića, Dinkića, Ćirića i ostale predstavnike bivše vlade, pa se nadovezali na sadašnju vlast, Nikolića , Vučića, Radulovića i o njima svima izrekli to što ste izrekli i, čak, postavili pitanje – ko je Miki Janošević? To meni, druže politički, čini izuzetnu čast jer nisam verovao da ja zaslužujem da uopšte budem spomenut u krugu svih ovih imena na jednom veoma važnom skupu. Pretpostavljam da će pomenuta gospoda, sem Vašeg druga Tita (opravdano odsutan), pronaći način da čuju šta ste vi pojedinačno o svima njima govorili i ako osete za potrebno da vam daju potrebne komentare i objašnjenja .

Što se mene tiče ja Vam o sebi mogu reći sledeće: ja sam  borac protiv komunizma i Vašeg  druga Tita, jesam monarhista i sledbenik Draže Mihajlovića, ja sam Vlah iz najvećeg sela koje se zove Zlot. Učesnik sam svih protesta, demonstracija, mitinga, šetnji koje su dovele do propasti režima Slobodana Miloševića kao i mnogi građani Opštine Bor, sa jedinim ciljem – da živimo kao slobodni ljudi i da diktaturi zauvek kažemo zbogom.  Jedan od onih protiv kojih sam se tada borio ste bili i Vi, druže Blagoje, ne zbog toga što mi niste bili simpatični, već zbog toga što ste bili oličenje i slika i prilika režima koji je otišao u istoriju.  Sad sam ponovo protiv Vas zbog Vaše samovolje, osionosti, nekulture, bahatosti i nerazumevanja života običnih ljudi. Ja sam od Vas tražio pomoć za sva sela u opštini Bor, za fudbalski klub u Zlotu, tražio sam da poštujete ugovore koje ste potpisali, insistirao na sastancima da se reše mnogobrojni problemi koje Vi kao generalni i „najperspektivniji menadžer“ trebate da rešite. Vi, a ne ja, vodite društveno odgovornu firmu ali odgovore ne dajete, u slučaju sporta nije ih uopšte bilo. Obraćao sam Vam se i kao odborniku naše Opštine (a ne grada kao što Vi govorite), ali ni tog odgovora nije bilo.

Pošto ste Vi pitali ko sam, ja sam Vas kratko informisao, a moj stav o Vama je opšte poznat, ali ga ja ponavljam. Stekli ste sve uslove za penziju pa Vam preporučujem da u nju i odete. Prepustite drugima da vode RTB Bor i Opštinu Bor. Nadam se da ćete me poslušati. Nadam se i da će predstavnici Vlade učiniti pravi potez i iskoristiti zakonsku mogućnost da Vam nedoumicu oko odlaska u penziju otklone i smene Vas sa mesta generalnog direktora.

Za sada toliko od mene, dragi druže Blagoje.

16.01.2014.  Milivoje Janošević Miki 

                      Selo Zlot, Opština Bor

 

 

 

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !