);

Milovan Stupar sad odgovara za privredni prestup u JP Toplana

Bor, 22. januar

Autor: M.C.

U nedavnom izveštaju Državne revizorske komisije (DRI) kadrovi URS-a, bivši i sadašnji (neki su se preselili u SNS, drugi imaju podršku ursovskih „preletača“),  zauzimaju „počasna“ mesta. Na primer, Milovan Stupar, donedavni direktor JP Toplana (ranije rukovodio u Borskim rudnicima bakra RBB, u sastavu RTB Bor), sada je, po nalagu velikih gazdi u RTB, ponovo u starom jatu, u rudniku Cerovo sa izvanrednom platom i ostalim tamošnjim privilegijama. Od ranijih, ne najnovijih, pet prekršajnih prijava, dve su iz JP Toplana Bor. Stupar je i za privredni prestup dobio prijavu i to za period od 5.12. do 31.12. 2012. godine. DRI je sudovima ukupno podnela 166 prijava za prekršaje, 17 za privredni prestup i 35 krivičnih prijava za više od 200 odgovornih.

Od ursovskih kadrova na tom neslavnom spisku našli su se i Verica Kalanović, Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, Milan Đokić, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Svetlana Stojković, NIP.

Iz Bora se među ursovskom i ostalom „elitom“, eto slučaja, našao i sve poznatiji Milovan Stupar koji je u JP Toplana došao voljom ursovsko-naprednjačkih moćnika, s tim što nije bilo problema da ni posle hapšenja ponovo sedne u fotolju JP Toplana. Sa tog mesta, zajedno sa još četvoro direktora iz javnog sektora, tek nedavno je skinut. Nisu mu naškodili, ponovo se obreo u starom jatu, u RTB, kažu u rudniku Cerovo. Dolaskom u Toplanu gde je i koliko primao platu to se zvanično ne zna, mada mu je, uprkos mnogim primedbama na rad tog preduzeća, bilo lagodno. Umesto da ga, nakon policijskih istraga, sklone izvan javnosti  i sačekaju ishod najavljenih suđenja, vrli zaštitinici ustoličuju Stupara i tako ga nagrađuju verovatno za neviđenu vernost. Tek kada je otišao iz JP Toplana videlo se da je dosta toga smutnog i zamršenog ostalo i da novi v.d. direktor ima mali milion muka.

Zašto se o Stuparevim zaslugama javno ne progovori kako bi se videla prava istina. Možda je učinio i nešto plemenito i korisno, i ako jeste, treba mu odati elegantno poštovanje. U suprotnom, morao bi da podnese račune za odgovornost i osnivaču, kao i široj javnosti koja, ne bi se smelo, da nagađa šta se to sve i kako radilo u Toplani koja je  zadužena do grla. Kada je deo medija permanento „prozivao“ direktora JP za stambene usluge niko nije progovorio u njegovu odbranu, kada se spomene Toplana i čudljivi Milovan Stupar – ispreči se zid ćutanja. Nije li državni revizor, da ne spominjemo još neke nadležne organe za druge sumnje, slabija institucija od Stuparevih zaštitnika kojima, ne zna se jedino koliko još dana ili nedelja, ne može niko ništa. Najviše je, čini se, žalosno što je SNS prihvatio Stuparove, i ne samo njegove, idole i sabraću koja dično brane neodbranjivo! To što će jedan Milovan iz RTB, sutra ispaštati pred sudovima, baš njih briga. Takvi su, i još silniji, bivši ursovci, danas novokomponovani naprednjaci. Ne u celoj Srbiji, izgleda samo ovde, u našem okruženju.

Оставите одговор