);

Vučić predlaže izbore, Radulović podneo ostavku

Bor, Beograd, 25. januar

Izvor: Beta

Lider Srpske napredne stanke (SNS) Aleksandar Vučić predložiće u nedelju na sednici Predsedništva održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

„Došlo je vreme da opozicija kaže da je bolje radila od nas i naša obaveza kao odgovornih ljudi je da rizikujemo i ako treba odemo sa vlasti“, rekao je Vučić na vanrednoj izbornoj skupštini stranke u Sava centru.

On je nagovestio da će uslediti „najteža i najprljavija izborna kampanja“ i pozvao članove stranke da ne uzvraćaju istom merom, već da odgovore konkretnim planovima, programom i idejama.

„Svi će se ujediniti protiv nas, tražiće saradnike u našoj stranci i sav novac koji su ukrali od gradjana Srbije uložiće da SNS propadne na izborima, a naš odgovor mora da bude skroman i pristojan“, ocenio je Vučić.

Analizirajući rad stranke u poslednjih 18 meseci, Vučić je kazao da je SNS postigla najveće uspehe od uspostavljanja višestranačja u Srbiji i da u narednom periodu očekuje još bolje rezultate.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović podnosi ostavku, potvrdili su u Ministarstvu privrede.

Kao razlog za ostavku u Ministarstvu privrede naveli su zaustavljanje reformi za koje se Radulović zalagao.

Vlada Srbije povukla je ranije iz procedure izmene Zakona o radu, a za predloge zakona o privatizaciji i o stečaju, koje je već utvrdila najavljeno je da će ponovo biti stavljeni na raspravu pred Socijalno ekonomski savet.

To su propisi koje je Radulović predstavljao kao najvažnije za ekonomske reforme u Srbiji.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !