);

Bor: Spaskovski rastura SNS i sastavlja svoju izbornu listu!

Bor. 1. februar

SNS slava 6Autor: M.C.

Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor i od nedavno član SNS (iz URS-a sa gotovo celim svojim Odborom prešao u SNS) sastavio je juče, pretpostavlja se, sa bivšim poslanikom Milinkom Živkovićem, Izbornu listu za lokalne izbore u Boru zakazane za 16. mart. Na listi za odbornike našli su se, sem njega kao prvog i Milinka Živkovića, i Aleksandar Jakšić, Vidoje Adamović, Žića Petrović, Žarko Timotijević… ali nema recimo predsednika Opštine Bor i zamenika predsednika Opštine Bor Saše Vukadinovića i Nebojše Videnovića. Nema ni mnogih iz mesnih odbora, izvornih naprednjaka kako sebe nazivaju. Oni su se juče okupili i konstatovali da od 25, 23 odbora nije uzeto u obzir niti je bilo ko konsultovan. Dogovorili su se da ne potpisuju Izbornu listu po diktatu “bivših URSOVACA” koji i ubuduće hoće da rukovode i Opštinom i RTB-om.

-Providno je i da 66-godišnji Spaksovski hoće da bude predsednik Opštine i da ima većinu svojih odbornika, sadašnjih rukovodilaca u RTB  i njegovih poslušnika sa strane.Nije ga ni malo briga za ljude koji su od prvih dana u SNS. On i ovom prilikom ispoljava uobičajenu bahatost uprkos istini da je omalovažen u Insajderu i ne samo u toj emisiji. Umesto da brine šta će biti sa RTB posle restruktiuiranja i kada će (već se stidljivo napominje da će izmaći i ova godina) biti završena nova topionica, on se poigrava sa izbornom kampanjom. Svi smo za Vučića, kao i većina građana, ali ovakav nastup dojučerašnjih ursovaca zaista ničemu ne vodi – kažu ljutiti naprednjaci.

Nezvanično saznajemo da je juče 30 vozila iz RTB-a bilo uključeno u prikupljanje potpisa. Sakupili su 600 imena, ostalo će, uz pomoć svog, Rudarskog sindikata (poznat i kao direktorski) napabirčiti danas. Da li će se na tom spisku naći i neko od juče pobunjenih i nezadovoljnih “izvornih naprednjaka” ostaje da vidimo.

Na drugoj strani, DSS i VNS (bivša Vlaška demokratska stranka Srbije na čelu sa dr Balaševićem), gotovo sigurno zajednički nastupaju na lokalnim izborima. Oni su protekle četiri godine, kao zajednička Odborničlka grupa, dr Balašević, Dragan Marković, DSS) predstavljali jedinu konstruktivnu opoziciju u opštinskom parlamentu Bora.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !