);

Blagojevi naprednjaci predali listu, dr Balašević i Marković zajedno, socijalisti sami!

Bor, 3. februar

Autor: M.C. Foto: J.Andrić

Crni vrh 1BORSKI SNS Blagoja Spaskovskog koji je i prvi na Izbornoj listi predao je juče Opštinskoj izbornoj komisiji (na čelu komisije je Suzana Branković, pravnica iz opštinske Uprave, a sekretar Ljubinka Jelić) više od 1.200 potpisa. SNS će, samim tim, biti prvi na izbornim listama  za republičke i lokalne izbore u Opštini Bor 16. marta. Ostale partije i grupe građana čekaju da tokom ove nedelje prikupe potpise, što će koalicija VNS (Vlaška narodna stranka, bivša VDSS) dr Predraga Balaševića i DSS Dragana Markovića učini najverovatnije u četvrtak ili petak. Pre njih, očekuje se, da “na crtu” izađe SPS. Ova partija, uprkos nekim previranjima, neće izneveriti tradicionalnu uspešnost jačeg prelaženja cenzusa. Oni će, izvesno je, sami na oba fronta. Potrebnih 1.050 potpisa trebalo bi da obezbede i DS, URS, LDP, SRS i DVERI.  SPO, izgleda, bar u Boru, ostaće na margini ili se uopšte neće ni pojaviti u izbornoj trci. Kako će se ponašati Petrovićev “ogranak” DS-a “Zajedno za Srbiju”, zasad, nema najava, mada je najverovatnije da će oni prići Borisu Tadiću. Ljajićeva stranka i Palmina Jedinstvena Srbije naći će partnera, jer tako im je najbolje. Moguće je da u poslednjem trenutku “uleti” Trnavčevićeva “Bogata Srbija”, pa i GG “Dosta je bilo” dojučerašnjeg ministra Saše Radulovića. Hoće li bar i jedna lokalna Grupa građana obezbediti dovoljno potpisa, još nije izvesno.

Spasksovski je sa svojim mlađim snagama i Novom Srbijom juče slavodobitnički ušetao u opštinsku zgradu, ali na Regionalnoj TV Bor nije bilo njegove izjave. Objavljena su samo dva, tri kadra dolaska “nosača kutija” i – to je bilo sve. Da li URSOVSKA TV (ukoliko se ne priključi SNS-u Spaskovskog i Milinka Živkovića, kao što je to pre neki dan učinio direktor Komunalnog preduzeća odlazeći iz DS-a u naprednjake ili će se ova TV pritajiti po običaju) ulazi u ove izbore sa pozicije veće profesionalnosti ili je dobila direktivu svog glavnog političkog gazde iz Beograda, saznaćemo narednih dana. Možda već danas, sutra.

Kampanja uveliko traje, sudeći po nekim glasilima Crni vrh je prepun skijaša, a tek se očekuju hiljade i hiljade gostiju, tako da će ova lepa planina podsećati i na akcijaše iz 1945. godine kada je sve ključalo od revolucionarne omladine. I na PINKU u Jutarnjem programu danas, oko 9,30 sati, pomoćnik ministra za rudarstvo predstavio je ogromna geološka istraživanja u Srbiji i resurse minerala kakvih nema u celom svetu. Za Bor je rečeno da istraživanja traju od 2004. i da će za godinu, dve početi otvaranje rudnika zlata i bakra. Površno i neubedljivo, sa neprimernim mucanjem i nesnalaženjem sagovornika, da je bilo neprijatno i slušati i gledati. Ipak, neko će “progutati” i ovu još jednu izbornu, EPP oblandu.

Rasplet tek predstoji u nedelji koja je započeta. Pardona neće biti, prljavštine hoće i to sa svih strana, najmoćniji neće prezati da u kampanji posegnu i društvene i državne resurse. Jer, ne zaboravimo, Spaskovski je na jednoj od prošlih sednica SO, u svojstvu odbornika, rekao da će “njegov SNS” – ne URS ili neko treći – dobiti jedno 80 odsto glasova od ukupno izašlih na birališta. Da dobije i upola manje, eto velikog uspeha za “glavnu zvezdu” nedavnog INSAJDERA! Za samo mesec i po dana, ON će, sa bivšim ursovcima i još ponekim okorelim poltronom, opet jahati na belom atu i zanosno klicati “Ne može nam niko ništa”. Treba mu iskreno čestitati, ako ništa drugo, ono na – upornosti i učešću u svakoj politički dobitnoj kombinaciji! To se “čudo” u Boru nije zbilo od Bobija Radosavljevića i Saše Gligorijevića ravno do danas.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !