);

Bor, URS: Jedino se Dinkić zalagao za Bor

Bor, 3. februar

KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM POČETKA PREDIZBORNE KAMPANJE

Ujedinjeni regioni Srbije spremno ulaze u predstojeće lokalne i parlamentarne izbore. U nedelju, 2. februara u Beogradu održaće se  sednica Glavnog odbora na kojoj će biti usvojena predizborna platforma i definisane eventualne predizborne koalicije.

Osnovni principi predizborne platforme URS-a biće državotorna regionalizacija i decentralizacija kao uslov jednakih šansi razvoja cele Srbije i veća ulaganja u privredu i poljoprivredu, umesto mera neselektivne štednje, kao jedini put ka otvaranju novih radnih mesta i boljem životu svih građana Srbije.

Ujedinjeni regioni Srbije su pokazali to na primeru pokretanjem građanske inicijative i podnošenjem  amandmana za promenu postojećeg Zakona o teritorijalnoj organizaciji  kako bi opština Bor dobila status grada. Sakupljeno je preko 2000 potpisa a akcija je imala veliki odjek i preko društvenih mreža.  Decentralizacija znači i da selo Zlot postane opština i da se više novca iz budžeta  daje mesnim zajednicama.

Ujedinjeni regioni Srbije upozoravaju da odmah po završetku vanrednih parlamentarnih izbora Vlada Srbije mora da nastavi investicije u RTB Bor i mora da obezbedi nastavak ulaganja, inače će se ovaj rudarski kompleks vratiti na nivo iz 2005. godine. Dosadašnje Ministarstvo privrede uopšte nije razmišljalo o RTB Bor, nije razmišljalo o tome da se problemi nižu, troškovi povećavaju i niko od njihnije  planirao da završi započete investicije.  U budžetu za ovu godinu nema nikakve stavke vezane za Bor i to mora hitno da se ispravi. U poslednjih nekoliko godina to je bila kompanija koja je imala dobitke, konačno plaćala i račune za struju, sve poreze i doprinose, što se nije događalo dugi niz godina.

Sve je to sada ugroženo i mi smatramo da se jedino Mlađan Dinkić od svih političara iskreno zalagao i zalaže za sudbinu RTB Bor i spreman je u svakom trenutku da pomogne. To građani Bora, radnici RTB Bor i sindikati prepoznaju.

Оставите одговор