);

Bor: DSS i VNS danas potpisuju koalicioni sporazum

Bor, 4. februar

Autor: M.C.

Balasevic i MarkovicLokalni DSS i Vlaška narodna stranka (VNS, donedavno Vlaška demokratska stranka Srbije) potpisaće danas koalicioni sporazum za zajednički nastup na opštinskim i republičkim izborima. Dokument će potptisati predsednici opštinskih stranaka Dragan Marković i dr Predrag Balašević.

– Posle čina potpisivanja održaćemo konferenciju za medije, a danas od 15 sati naši članovi i simpatizeri potpisaće Izbonu listu za 16. mart. Očekujemo da građani shvate ko je protekle četiri godine u Opštini Bor bio za njihove interese i da su ove dve stranke u Skupštini opštine jedine predstavljale pravu opoziciju vlasti koja je, često, zahvaljujući i ogromnom uticaju iz RTB-a Bor, odnosno Blagoja Spaskovskog i Milinka Živkovića, bila bahata i nedostojna, čak se ogrešila i o zakone. Ukazivali smo na sunovart javnog sektora, ali ništa nije vredelo. Prioritetni poslovi nisu bili u prvom planu, radilo se i u ličnom interesu, grad se “šminkao” umesto da su se otvarala radna mesta. Dobili smo  aposlutno bespotrebno još dva javna preduzeća i opasno opteretili budžet: Zoološki vrt i Turistički centar pored već postojeće opštinske Turističke organizacije. Partijski preletači vodili su, i opet im je to glavni cilj, i Opštinu i RTB i stvorili uslove da već sutra, bez pomoći države, nećemo daleko dogurati. Ne piše nam se dobro i ako građani hoće da nastave tim putem, onda se tu ne može mnogo učiniti. Ipak, verujem u svest našeg čoveka, u narod kome je dosta laži i obmana i zato će ovog puta glasati za pristojnu, lepšu i bogatiju Srbiju, a samim tim i prosperitetniji Bor-izjavio je, pred konferenciju za novinare, dr Predrag Balašević.

Dragan Marković veruje da će ova politička opcija biti jak konkurent i SNS i SPS, jer oni su se pokazali i nisu ispunili očekivanja građana. To je apsolutno istinito i niko ne može da opovrgne uprkos njihovom političkom marketingu i lažnim obećanjima.

-Neka samo pogledaju gde im je Fabrika strujomera sa 300 zaposlenih kako su bombasto najavljivali, koliko su javna preduzeća dužna, kolika je stvarna finansijska dubioza u RTB Bor, zašto je Insajder “udario” po menadžmentu RTB, a ne po nekom drugom, gde ćemo posle restruktuiranja, kad će zaista biti završena nova topionica, gde je ogroman novac od bakra i zlata kad se već hvale proizvodnjom… Mi ne izvrćemo stvarnost, govorimo u oči i ne bežimo od istine kao oni.

I dr Balašević i Dragan Marković ubeđeni su da će odlično proći 16. marta, jer ova koalicija ima perspektivu, “jer Srbi i Vlasi uvek su bili zajedno, i u ratu, i u miru, kroz celu našu istoriju, tako će i ostati!”

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !