);

DSS i Balaševićev VNS složno za bogatiji Bor i uređenu Srbiju

Bor, 5. februar

Autor: B.F.

Lideri nove političke koalicije za predstojeće izbore, DSS-a i Vlaške narodne stranke (VNS), Dragan Marković i dr Predrag Balašević potpisali su juče sporazum po kome će se složno boriti za svaki glas. Jer, narod je, kako je rečeno i na  jučerašnjoj konferenciji za medije u prostorijama DSS-a, željan istine i pravde, kao i  snažnije borbe za ekonomski prosperitet i društvene reforme.

-Mi se ne borimo za vlast po svaku cenu, mi hoćemo zajednički da se predstavimo u najboiljem svetlu našim građanima, upravo onako kako smo nastupali u opštinskoj skupštini. Nismo kritizeri, nismo protiv političkih neistomišljenika, hoćemo da se radi transparentno, na dobrobit Bora i Borana, nećmo da se služimo lažima i obmanama, obećanjima koja se nikada neće ispuniti. I do sada sve što smo rekli stojimo iza svega. Naš cilj je da se uposle mladi i da Bor zasija starim sjajem. To ne može da se postigne, i to je dokazano, sa aktuelnim kadrovima. Struka i znanje moraju da pobede. Ne trebaju nam lažne veličine i nedokazani lideri. Bor je radnički grad i zaslužuje poštovanje- rekao je Dragan Marković.

Dr Predrag Balašević je nagalasio da  su poslednje četiri godine DSS i Vlaška demoktratska stranka Srbije, danas Vlaška narodna stranka, negovali izvanrednu saradnju.

-U lokalnoj skupštini imali ssmo zajedničku odbornički grupu i nastupali smo sa istovetnim stavovima. Reč je o prirodnoj koaliciji koja će se potvrditi na izborima. Očekujemo da će narod uvideti da je naš program i za Bor i za Srbiju od interesa za svakog građanina. Cilj je jedinstven: bogata, uređena i u svetu priznata i poštovana zemlja u kojoj neće biti mesta kriminalu i korupciji koja i najveća sadašnja pošast. Idemo, ne da pobedimo, ali da pokažemo da smo zajednički jaki i da je narod na našoj  strani. Ubeđen sam da nam građani i u gradu i selu veruju. Spremni smo na dijalog i sa ostalim strankama ako je u pitanju prosperitet i  boljitak za  Bor i Srbiju. Nisu ovo samo lepe priče i želje, reč je o istinskoj borbi za uređeno društveno. Već dve decenije stagniramo i očigledno propadamo i vreme je da se energično obračunamo sa neznajem, javašlukom, lopovlukom i politikanstvom. Dosta je bilo. Građani dobro znaju ko ih je obmanjivao, ko se nezasluženo bogatio i drsko krao, pa i otimao od svog naroda, ko je lagao i besomučno varao. Stojimo na raspologanju svakome da proveri  našu čestitost i ispravnost, počev od nas funkcionera – podsetio je dr Balašević koji je, kao i Dragan Marković jedno vreme bio na čelu Skupštine opštine Bor.

Posle konferencije za novinare u stranačkim prostorijama građani su se potpisivali za Izbornu listu ove dve partije. Prikupljeno je više stotina potpisa. Danas se nastavlja prikupljanje potpisa u prostorijama Vlaške narodne stranke u NGC od 15 do 2o sati.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !