);

Jova Petrović poklonio plac za gradnju pravoslavne crkve u Oštrelju

Bor, Oštrelj, 12. februar

Autor: B.F.

Selo Oštrelj dobiće ove godine pravoslavnu crkvu koja će biti podignuta na najlepšem mestu, na placu od deset ari koji je poklonio meštanima i vlasnik firme „Video melos“ Jova Petrović.

-U dogovoru sa Opštinom Bor najveći deo sredstava obezbediće nemačka firma „Lidl“ koja na proleće počinje gradnju najsavremenijeg prodajnog centra preko puta Doma zdravlja. Očekujemo i doborovoljne priloge naših građana, kao i naših radnika na privremenom radu u inostranstvu. Biće to velelepni pravoslavni hram za koji je projekat već završen – kaže Petrović.

Jovan je i osnivač kulturne manifestacije „Petrovdanfest“ koja se ove godine održava deveti put uz tradicionalno učešće folklornih grupa iz Vojvovine, Mađarske, Rumunije i Bugarske. Njegov„Video melos“ je jedna od najvećih izdavačkih kuća u Srbiji koja decenijama neguje i čuva od zaborava vlaški melos i vlaške običaje.

-Godinama sam aktivista u Mesnoj zajednici Oštrelja ulažući ogroman napor da naše selo lepše izgleda i da ljudi bolje žive. Pomažem koliko god mogu više, tako da ni poklon našoj crkvi ne bi trebalo da bude iznenađenje. Očekujem i da moji mnogobrojni prijatelji daju dobrovoljni prilog kako bi zdanje bilo za ugled celoj istočnoj Srbiji – podseća Petrović, muzički i kulturni stvaralac koji služi za ponos svog sela, pa i cele Timočke krajine.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !