);
Breaking News

Dobrotvori Oštrelja podižu crkvu do kraja ove godine

Bor, Oštrelj, 17. februar

Autor: B.F.

Plac starog vinograda od deset ari, na lepom mestu, u Oštrelju, poklon je Jove Petrovića svom selu i SPC koja će, sa Mesnom zajednicom i Opštinom Bor, biti glavni nosilac celokupnog posla u gradnji pravoslavnog hrama. Predlog ugovora je sačinjen u Opštini Bor po kome će SPC zastupati predstavnik crkve Sveti Đorđe iz Bora sveštenik Niko Tufegdžić.

 -Moja želja i moje porodice jeste jedino da u hramu, na vidnom mestu, gde su imena dobrotvora, bude i naše ime, što je i red. Pitan sam za šest, a dao sam deset ari i to na mestu gde je godinama uzgajana vinova loza. To je najbolja lokacija složili su se svi merodavni i zato ćemo morati da pokrčimo najveći deo vinograda. Koliko mi je poznato, pre mene pitana su još dva domaćinstva za plac, ali oni su zahtevali novac, što je njihovo pravo. Crkva je blizu moje kuće i to mi je posbna čast-kaže Petrović.

Dragoslav Stančulović, predsednik Saveta Mesne zajednice Oštreklj zahvalan je starom prijatelju na placu za crkvu koju će i on, zajedno sa svojom porodicom, koliko god bude mogao, uvek pomagati.

-Do sada je crkva u Oštrelju građana dva puta. Tokom burne istorije, od Turaka do Drugog svetskog rata, rušena su ova zdanja i, eto, Bog je rekao, da naše selo opet dobije svoj hram. Bilo bi od pomoći i da naši ljudi u svetu, kao i u Srbiji, i svaki pravoslavac i dobar čovek, daruju koliko mogu. Jer, ovakvi objekti se grade jedanput u veku. Verujem da ćemo ispoštovati projekat i da ćemo već krajem ovog leta ili jeseni doći na prvu molitvu- podseća Stančulović napominjući da će kormilo sela, čim crkva bude završena, prepustiti mlađima.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama