);
Breaking News

Košarkašice Bora nastavile pobedničku seriju

17.februar.Bor

Autor: S.Ranđelović

ŽKK BOR – ŽKK Paraćin 63:48 ( 23:13; 16:10; 15:12; 09:13)

ŽKK BOR : Vučković Danijela 15, Nikitović Duška 14, Celić Ivana 10, Jozić Jelena 15, Mijaković Sara, Bogdanović Anđelija, Petrović Jovana, Milutinović Tamara, Sulejman Milica, Piljević Aleksandra 7, Krstić Zorana, Golubović Tamara 2. Trener : Tošić Alen ; Pomoćni trener: Mijatović Žarko
ŽKK Paraćin : Radovanović.J, Nikolić.T 11, Denčić.B 13, Milošević.S 2, Marinković.L, Tanasković.V 5, Stojković.A, Savić.B, Ivanković.J 11, Milenković.K 5, Savić.N 1. Trener : Radovanović.Ž.

Šesta pobeda borskih košarkašica u šest utakmica odigranih u  Drugoj Ženskoj ligi –  jug govori o opravdanosti ambicija ovog kluba da se ove godine bori za ulazak u prvu ligu Srbije. Pobeda nad solidnim Paraćinkama ostvarena je čini se rutinski, sa „pola gasa“ u utakmici u kojoj su šansu da zaigraju dobile skoro sve igračice. U klubu su se pomalo pribojavali ove utakmice, ne zbog sumnje u sopstveni kvalitet već zbog činjenice da je pred sam start drugog dela došlo do promene trenera (ekipu je preuzeo Alen Tošić umesto Radiše Petkovića koji je podneo ostavku zbog prezauzetosti na poslovnom planu) i povrede kapitena i najbolje igračice Ivane Ćirov. U narednom kolu borske košarkašice ponovo igraju na svom parketu protiv izuzetno mlade ekipe Topličanina iz Prokuplja i očekuje se još jedna laka i ubedljiva pobeda, a onda sledi „utakmica godine“ u Pirotu koja će verovatno i odlučiti koja će ekipa ići u baraž za plasman u prvu ligu. Da podsetimo ŽKK Bor je u prvom delu, na svom terenu savladao ekipu Pirota sa devet poena razlike pa im u predstojećem meču odgovara čak i poraz do osam poena koji bi im gotovo sigurno doneo prvo mesto jer u poslednja dva kola igraju u Nišu protiv druge ekipe Studenta i na svom terenu protiv Leskovačke Aktavis Akademije gde se očekuju sigurne pobede. Naravno u Borskoj ekipi ističu da ih ovakve kalkulacije ne interesuju i da će se i u Pirotu boriti sa željom da pobede i prvenstvo završe bez poraza. U ostala dva meča šestog kola ŽKK Gimnazijalac iz Pirota savladao je niški Student 2 sa 94:54, a Aktavis Akademija je u Prokuplju bila bolja od Topličanina 2012 (30:76).

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama