);
Breaking News

Poraz koji je doneo radost

3.mart.Bor

Autor : S.Ranđelović

ŽKK Gimnazijalac Pirot – ŽKK Bor 61:55 (20:22; 17:08; 16:09: 08:16)Hala „Kej“ u Pirotu. Gledalaca 50. Sudije : Vasić.D (Niš); Milojević.N (Kruševac)
Gimnazijalac Pirot : Mančić.M, Kostić.M 2, Marinković.J, Petrović.J 7, Kostić.M 17; Štulić.J 15, Pešić.M 8, Đorđević.J, Madić.M 7, Marković.M, Čiča.J 5, Dobričinac.I. Trener: Saša Igić
ŽKK Bor: Vučković.D 10, Ćirov.I 5, Celić.I 13, Jozić.J 18, Mijaković.S, Bogdanović.A, Todorov.T, Milutinović.T, Sulejman.M, Piljević.A 9, Krstić.Z, Golubović.T. Trener : Tošić Alen.

Posle nekoliko promena termina, odigrana je utakmica u Pirotu u kojoj su košarkašice Bora i pored poraza od šest poena obezbedile prvo mesto u drugoj ligi -jug i plasman u baraž za plasman u Prvu ligu. Rukovodstvo pirotske ekipe je promenilo termin odigravanja utakmice bukvalno u poslednjem trenutku kako za Bor ne bi mogla da nastupi Duška Nikitović igračica Šumadije iz Kragujevca koja ove sezone igra na dvojnu registraciju. Prvobitno je utakmica trebala da se odigra u subotu od 20 časova, a onda je termin promenjen za nedelju od 17 sati, jer je i Šumadija igrala prvenstvenu utakmicu protiv Šapca pa ova igračica nije mogla da bude na raspolaganju Boru. Sem toga hendikep Boranki je bio i to što je kapiten Ivana Ćirov nastupila posle  povrede zbog koje je propustila prve dve utakmice i nije bila potpuno spremna za ovaj meč. I pored svega borske igračice su se dobro držale i da je bilo malo više sreće mogle su da dobiju i ovu utakmicu. Suđenje je bilo korektno, mada je u drugom poluvremenu malo spušten kriterijum i dozvoljena je malo grublja igra što je više odgovaralo snažnijoj domaćoj ekipi. Posle tri četvrtine rezultat je bio nepovoljan za Bor. Domaće su vodile sa 14 poena prednosti što nije odgovaralo Borankama koje su prvi meč u Boru  dobile sa 9 razlike. U poslednjoj četvrtini Bor pojačava odbranu i uspeva da prednost smanji na samo šest poena koji su im i pored poraza garantovali plasman u baraž. Na kraju pobednice su teren napustile pognute glave,a poražene su slavile što je malo izazvalo zabunu kod sudija i nekih gledalaca koji nisu znali „matematičku“ stranu ove utakmice. Najbolja igračica utakmice bila je Jelena Jozić sa postignutih 18 poena i odličnom igrom u odbrani. Malobrojni gledaoci u hali „Kej“ u Pirotu su takođe bili oduševljeni njenom igrom i čuli su se komentari da bi bila šteta da ona ne igra prvu ligu. Uz nju u Boru su se istakle Celić Ivana sa 13 poena, Danijela Vučković sa 10, Aleksandra Piljević sa 9 i Ivana Ćirov sa 5 poena. Kod domaćih najbolje su bile Kostić sa 17 i Štulić sa 15 poena. Do kraja prvenstva Bor igra sledeće nedelje protiv Aktavis Akademije u Boru i gostuje u Nišu drugoj ekipi Studenta. U baražu koji se igra verovatno u aprilu na neutralnom terenu protivnici će biti pobednici iz grupa sever i centar. Najbolja ekipa sa ovog turnira izboriće pravo da sledeće sezone igra u najačoj konkurenciji.

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama